İnternet Sitenizdeki Kategorilerde Ürünleri Listelerken Dikkat Etmeniz Gereken Maddeler
top of page

İnternet Sitenizdeki Kategorilerde Ürünleri Listelerken Dikkat Etmeniz Gereken Maddeler


İnternet sitenizi tasarlarken önem göstermeniz gereken sayfalar ana olarak; anasayfa, kategori listeleme, ürün detay sayfasi ve check-out adımlarıdır.


Kategorilerde ürün listelerken dikkat edilmesi gereken hususlar başka neler olabilir?


1. Kategorinin en yeni, en ok satan ve fiyat-performans olarak en iyi olan ürünleri en basta sergilemeli, tükenen ürünlere en basta yer vermemelisiniz.


2. İndirim oranlariniz (firsatlariniz), üstü çizili ve net fiyatlariniz net ve anlasilabilir olmali.


3. Kategorilerde yer alan ürünleriniz hizli yüklenmeli, kullanicilar kategoriler arasinda geçis yaparken zorlanmadan, hizli geçisler yapabilmeli. Kisacasi anasayfanizin hizi kadar, kategorilerin yüklenme hizlarina da cok dikkat etmelisiniz.


4. Masaüstü, mobil ve uygulama tasarimlariniz ayni dili konusmali. Internet sitenizi farklı cihazlardan ziyaret eden kullanicilar, marka dilinizi rahatlikla anlayabilmeli.


5. Kategorilerde en az 50 ürün sergilemeniz kullanici deneyimi açisindan faydali olacaktir.


6. Sayfa sonunda yení ürünlerin otomatik yüklenmesini saglamali, lazy load kullanmalisiniz. Burada seo acisindan önemli olan sayfa linklemesini google'a bildirmeyi unutmayin.


7. Eger hiz konusunda problem yaşamıyorsanız; ürün videosu, kaydirilabilir farkli görseller, ürün hakkinda ek bilgiler gibi dönüsüm oraninizi artiracak özellikler sunabilirsiniz.




Kaynak: https://www.instagram.com/businessup_tr/

Son Yazılar

Hepsini Gör

Porter'ın 5 Güç Analizi

Michael Porter'ın 5 Güç Analizi, bir işletmenin rekabetçi ortamını anlamak ve değerlendirmek için kullanılan bir stratejik araçtır. Bu analiz, işletmelerin sektörlerindeki rekabetçi güçleri anlamaları

Pazarlama Teori ve Yaklaşımları

Pazarlama, işletmelerin ürün veya hizmetlerini hedef kitlesine tanıtmak, satmak ve değer yaratmak için kullanılan stratejileri ve teknikleri içeren geniş bir alandır. İşte pazarlama hakkında bilmeniz

EN BAŞARILI ÜRÜN PAZARLAMA TEKNİKLERİ

Ürün pazarlama teknikleri, dünyada en çok rekabet unsuru barındıran sektörlerden biridir. Tüm üreticiler ve tedarikçiler ürününü en başarılı bir şekilde sunarak alıcıların ilgisini çekmek için yarış h

bottom of page