Markalar Web3 ile Nasıl Bütünleşebilir?
top of page

Markalar Web3 ile Nasıl Bütünleşebilir?

İşletmeniz Web3'ü bekliyor mu? Müşterilere ulaşmak için deneyimleri en iyi nasıl planlayacağınızı mı merak ediyorsunuz?


Bu makalede, Web3'te pazarlamanın neden geleneksel web tabanlı pazarlama modellerinden uzaklaşmayı gerektirdiğini keşfedecek ve işinizi başarılı bir şekilde ileriye götürecek bir ekibin nasıl yapılandırılacağını öğreneceksiniz.




Markalar ve İşletmeler Metaverse ve NFT'lere Neden Dikkat Etmeli?


Web3 teknolojisi, metaverse teknolojisi ve her iki teknolojinin mümkün kıldığı her şey…


Bazı insanlar size bu teknolojileri kullanmanın veya bankacılık işlemleri yapmanın sorumsuz olduğunu, bu teknolojilerin kalıcı bir güce sahip olmadığını ve geleceğimizin bir parçası olmayacağını söyleyecektir.


Yakın tarihin birçok yeni ve özgün teknolojisi aynı türden şüphecilikle karşılandı. Artık internet, web siteleri, e-posta adresleri, e-ticaret ve sosyal medya günlük hayatımıza derinden yerleşmiş durumda.


Doğru, meta veri deposu ve Web3 henüz tam olarak oluşturulmamıştır. İkisi de olgunlaşmamış durumda ve onlara birbirlerinin etrafında gelişmek için zaman vermeliyiz. Ancak olup bitenlere ölçülü bir şekilde bakarsanız, internetin bu teknolojileri içeren gelecekteki bir versiyonuna işaret eden çok fazla işaret görürsünüz.


Mark Zuckerberg, Facebook'un adını Meta olarak değiştirdi.

Jack Dorsey, Square'in adını Block olarak değiştirdi.

Starbucks, Web3 tabanlı ödül programını tanıtıyor.




Bu, yakın geçmişten ders almamız için bir fırsat. Sosyal medyanın ilk günlerinde çoğu işletme bunu ciddiye almadı. Tipik olarak genç bir stajyer, bir Twitter tanıtıcısı veya Facebook sayfası oluşturmaya yönlendirildi ve ardından “Kontrol et. Devam et, çıldır."


Sosyal medyada pazarlama kampanyaları yapılmaya başlandı ve insanlar dikkat etmeye başladı. Bütçe, genellikle pazarlama grubunun geri kalanından ayrılan küçük, yalın sosyal ekipler için ayrıldı.


Sosyal medya, herkesin interneti nasıl kullandığıyla bütünleştiği için, insanlara nasıl pazarlama yaptığımızın büyük bir parçası haline geldi. Sosyal ekip, genel pazarlama ekibinin bir parçası oldu. Bugün, tuzuna değen her pazarlamacı, sosyal medyayı bir ölçüde pazarlama için nasıl kullanacağını ve genel pazarlama planlarında sosyal medyayı nasıl hesaba katacağını biliyor.


Bundan on yıl sonra işletmeniz Web3'ü ve meta veri deposunu yalnızca pazarlama için kullanmayacak. Bu teknolojileri pazarlama, satış, insan kaynakları ve daha fazlası için kullanacaksınız.


Bu teknolojileri kullanmaya başladığınızda hatırlamanız gereken en önemli şey, her şeyin şu anda inşa ediliyor olmasıdır.


Web3'ü ve meta veri deposunu inşa edilirken kullanarak, alana öncülük ettiğinizi kabul edin. Henüz bir harita yok, bu nedenle bu girişimlere merakla ve açık fikirlilikle yaklaşmanız gerekiyor.


Bu alan, pazarlamacıların ve markaların marka sadakati oluşturma ve tüketici ilişkilerini geliştirme konusundaki en çılgın, en büyük hayallerinden bazılarını gerçekleştirme potansiyeline sahiptir. Bazı kaçak başarılar ve bazı başarısızlıklar göreceksiniz çünkü bu yeni bir şey öğrenmenin ve kullanmanın bir parçası.


#1: Web3/Metaverse Ekibinizi Oluşturma


Başlamak için dört farklı beceri grubuna sahip bir ekibe ihtiyacınız olacak.

Kripto yerlilerine ihtiyacınız olacak. Kriptoyu gerçekten anlayan, bu alanda çalışan ve gün boyu bu alanda oynayan insanları arayın.


Metaverse uzamsal bir internet olduğu için 3B düşünmeyi bilen insanlara ihtiyacınız olacak. Sanal deneyimleri, bugüne kadar deneyimlediğimiz her şeyden daha sürükleyici, bu da bizi…


Oyuncular Bir video oyunu oynadığı için çok fazla üzülen çocuklar, muhtemelen gelecekte en çok istihdam edilebilir kişilerden bazıları olacak. Bu kalıba uyan çocuklarınız varsa, onları bir yaz stajı için bölümünüze getirmeyi düşünün.


Son olarak, pazarlamadan anlayan ve uzun süredir işinizde olan sağlam bir ele ihtiyacınız olacak. Meta veri dünyası gerçeğe paralel olacak ve pazarlamacıların bugün uyguladıkları şeylerin çoğu da bu yeni dünyaya paralel olacak. Sponsorlukların, reklamların, lisanslamanın, doğrudan tüketiciye ve e-ticaretin geleceğidir.


Deneyimli, açık fikirli pazarlamacıların sosyal medyayı ilk ortaya çıktığında anlayan genç insanlarla ortak olduğu gibi, sosyal medya pazarlamasını başlatan insanlar da artık pazarlama çağını başlatacak insanlarla ortak olma fırsatına sahipler. Web3 ve meta veri deposunda.


#2: Web 2.0, Web3 ve Baş aşağı Değer Modeli


Tüketiciler, son birkaç yılda internet ve Web2 teknolojisi hakkında giderek daha fazla şüpheci ve hüsrana uğradılar.


İnsanlar her gün Instagram, Twitter veya Facebook'ta içerik oluşturmak ve bunlarla etkileşim kurmak için zaman harcıyor. Ardından, bu platformlar reklam verenlerden bu kişilerin önüne reklam yerleştirmek için para alır. Görünüşe göre, içeriği oluşturan insanlar ticareti yapılan metadır.




Pazarlama açısından bakıldığında, bu harika ve yararlı bir hizmettir. Bununla birlikte, bireylerin bakış açısından, model oldukça bozuk. İçeriğin büyük kısmını oluşturan insanlar, ödüllendirilmezler.


Web3, yeni bir ahlak anlayışı getiriyor ve bu yaratıcılara geri vermenin yollarını bulmaya yönelik yeni bir dizi değer uyguluyor.


Facebook'ta geçirdiğiniz her dakika için dijital bir jetonla ödüllendirildiğinizi hayal edin; her beğeni, yorum, gönderi, resim… Şimdi bu jetonun doğal bir değeri olduğunu hayal edin. Onu parayla değiştirebilirsin ya da elinde tutabilirsin.


Facebook, reklam gelirinin bir yüzdesini size geri gönderirse, sürekli olarak daha fazla içerik oluşturmaya ve platformda daha fazla etkileşim kurmaya teşvik edilirsiniz çünkü bunun için tazminat alacağınızı bilirsiniz.


Web3 modelinin etkileyici pazarlama için de etkileri vardır. Bugün, ürünlerinizi tanıtan sosyal medya gönderileri oluşturmak için bir influencer'a ödeme yaptığınızda, içeriği onlar oluşturuyor ve işin sonu bu. Tazminat aldılar ve muhtemelen ürününüz hakkında arkadaşlarına ve ailelerine bahsetmiyorlar.


Etkileyen kişinin bir kerelik tazminat yerine, tokenize edilmiş bir iş modeli aracılığıyla ilk işinizin bir kısmına gerçekten sahip olduğunu hayal edin. Gönderiler yapıldıktan sonra çekip gitmek yerine, ürünlerinizi sürekli olarak tanıtmaları için teşvik edilirler çünkü bu belirteç, işinizin finansal başarısını paylaşmalarına olanak tanır.


#3: NFT Sadakat Projenizi Planlama


NFT'ler, işletmenizin sahip olduğu en güçlü sadakat platformu olabilir. Onlar fandomların geleceği ve markanıza takıntılı insanlarla iletişim kuruyorlar.

Ama sadece yapabiliyorsun diye bir NFT projesi başlatmamalısın.

Bu çaba, bir başlangıç ​​ve bitiş noktası olan diğer pazarlama kampanyalarından farklıdır. NFT'lerinizi başlatmak nihai hedef gibi görünebilir, ancak bu gerçekten projenin sadece başlangıcıdır.


Markanızın başlattığı NFT'ler etrafında toplanan topluluk, dikkatinizi odaklamanız gereken yerdir. Facebook ve diğer Web2 platformlarında ortak olan yüzey topluluğu yerine, başarılı bir Web3 topluluğu, projeyi büyütmeye ve üyelerine değer sağlayarak yardımcı olmaya derinden yatırım yapar. Değişim karşılıklıdır ve değer sürekli iletilir.


Başarıyı görmek istiyorsanız, projenin her aşamasında toplumun tüm noktalarına hitap eden uzun vadeli bir oyun planına ihtiyacınız var. Kendinize topluluğunuz için nasıl görüneceğinizi sorun. Topluluğunuza nasıl yardımcı olacaksınız ve hangi değeri sağlayacaksınız? Başkalarına sizden bahsetmeleri için onları nasıl teşvik edeceksiniz? Onları nasıl meşgul edecek ve topluluğun bir parçası olmaya ilgilerini nasıl sürdüreceksiniz?


#4: Kullanım Örneği: Stella Artois Zed Run NFT Projesi


Lindsey McInerney, Web3, metaverse, NFT'ler ve markalar için kripto üzerine 2020

tezinde, metaverse sanal dünyasında gerçekte en iyi yaptıkları şeye paralel olan markaların iyi sonuç vereceğini belirtti. Bu paralelliği bozan markaların mücadele edeceği sonucunu çıkarmak zor değil.

Stella Artois Zed Run NFT projesi, paralel bir deneyimin nasıl geliştirilip yürütüleceğinin harika bir örneğidir.

Zed Run, insanların NFT'ler aracılığıyla dijital atları satın almasına, takas etmesine ve satmasına olanak tanıyan metaverse'de başarılı bir premium spor deneyimidir. Her "at"ın kendine has özellikleri ve izlenebilir DNA soyu vardır ve yetiştirilip yarıştırılabilir.


Gerçekte, Stella Artois özel bir at yarışı olan Wimbledon gibi birinci sınıf sporlara sponsorluk yapıyor, bu nedenle Lindsey, Zed Run'ın Stella Artois'in ayaklarını metaverse'e sokması için mükemmel bir yer olduğunu hissetti.


2021 yazında Stella Artois ve Zed Run, 3 gün boyunca üç varlıktan oluşan 50 deste açık artırma için ortaklık kurdu. Her paket bir dijital at NFT'si, bir hatıra sanat eseri ve bir Stella Artois derisi (atların oyunda giyebileceği bir forma) içeriyordu.




NFT sahipleri daha sonra atlarını 2D Life Artois rüya manzarasına dayalı benzersiz bir 3D parkurda yarışabildiler.


Deneyim yadsınamaz derecede başarılıydı ve bu teknolojilerin hayranlara ve tüketicilere tüketici-marka ilişkisini geliştirecek şekilde ulaşmak için kullanılabildiği teorisini doğruladı.


İlk birkaç hafta içinde yüz milyonlarca çevrimiçi ve çevrimdışı medya izlenimi alan Fortune 500 markası kriptoyu, metaverse'i, NFT'leri ve Web3'ü ilk ciddiye alan marka olarak görüldü.


Credit:

https://www.socialmediaexaminer.com/how-brands-can-integrate-with-web3/?omhide=true&utm_source=Newsletter&utm_medium=NewsletterIssue&utm_campaign=smenl22-nlweek32-nldaily-nlfri

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Advantage+ katalog reklamları oluşturmak için 5 ipucu

Facebook katalog reklamları doğrudan ürün satışlı olarak gerçekleşen işlemler bütünü olarak bilinmektedir. Ürünlerinizin resimlerinin üzerine ürün ismi, ürün ücreti, açıklama gibi bilgiler işlenerek o

Meta Business Manager'da İşletme Hesabı Oluşturulması

Meta Business Manager, işletmenizi organize etmenize ve yönetmenize yardımcı olan bir araçtır. Business Manager'da bir İşletme Hesabına katıldığınızda arkadaşlık isteklerini onaylamadığınız sürece iş

bottom of page