top of page
Yazarın fotoğrafıSimge Güner

Search Console'a web sitesi mülkü ekleme

Burada, Search Console'a web sitesi mülkü ekleme nasıl yapıldığı açıklanmaktadır. Not: Bir siteyi Search Console hesabınıza ekleyebilmeniz için sitenin (veya sitenin ilgili bölümünün) sahibi olduğunuzu kanıtlayabilmeniz) gerekeceğini unutmayın. Alan adının tamamını içeren bir mülk (example.com) ya da tek bir dalla sınırlı bir mülk (example.com/clothing/) oluşturabilirsiniz.


Sahipliği kanıtlayamıyorsanız başka bir mülk sahibinden mülke erişim izni vermesini isteyebilirsiniz.


Search Console hesabınızda 1.000 mülk bulundurabilirsiniz.


Search Console'a web sitesi mülkü ekleme türleri

Search Console, web siteleri için aşağıdaki mülk türlerini destekler:

URL öneki mülkü

Açıklama

Protokol (http/https) de dahil olmak üzere yalnızca belirtilen tam öneki içeren URL'leri barındırır.

Mülkünüzün herhangi bir protokol veya alt alan adıyla (http/https/www./m. vb.) eşleşmesini istiyorsanız bunun yerine bir alan mülkü oluşturmayı düşünebilirsiniz. Diğer ayrıntılara bakın.

​Tüm alt alan adlarını (m, www ve benzerleri) ve birden fazla protokolü (http, https, ftp) içeren alan düzeyinde bir mülk.Verilerinizi URL yolu segmentleriyle (example.com/es/, example.com/tr/ vb.) veya protokolle (http/https) sınırlandırmanız gerekiyorsa bunun yerine URL öneki mülkü oluşturabilirsiniz. Diğer ayrıntılara bakın.

Doğrulama

Örnekler

Mülk http://example.com/

http://example.com/elbiseler/1234 🅧 https://example.com/dresses/1234 - https eşleşmiyor 🅧 http://www.example.com/elbiseler/1234 - www. eşleşmiyor

Mülk example.com

http://example.com/elbiseler/1234 https://example.com/elbiseler/1234 http://www.example.com/elbiseler/1234 http://support.m.example.com/elbiseler/1234

Yeni mülk ekleme

Başka birisi size mülk izni verdiyse Search Console'u açıp mülk seçiciyi kullanarak mülkü seçmeniz yeterlidir. Aksi takdirde Search Console hesabınıza aşağıda açıklandığı şekilde yeni bir mülk eklemeniz gerekir.


Yeni mülk eklemek için:


  1. Herhangi bir Search Console sayfasında mülk seçiciyi açın veya burayı tıklayın.

  2. Açılır menüden + Mülk ekle'yi seçin.

  3. Eklenecek web sitesi mülkünün türünü seçin:

4. Doğrulama yöntemi seçmeniz istenir. Ardından, seçtiğiniz yöntem için gereken doğrulama adımları gösterilir. Hemen doğrulayabilir veya ayarlarınızı kaydedip işleme daha sonra devam edebilirsiniz:

  • Hemen doğrulama yapmak için açıklanan doğrulama adımlarını pop-up penceresini kapatmadan uygulayın, ardından pop-up penceresinde Doğrula'yı tıklayın. Bu adımları gerçekleştirmeniz biraz zaman alırsa ayarlarınızı kaydedebilir ve işleme daha sonra devam edebilirsiniz (bunu nasıl yapacağınız birazdan açıklanacaktır).

  • İşlemi duraklatmak ve daha sonra devam etmek için geçerli durumunuzu kaydetmek üzere Daha sonra doğrula'yı tıklayın, pop-up'ı kapatın ve uygun olduğunuz bir zamanda sitenizi doğrulayın. Gerekli doğrulama adımlarını gerçekleştirdikten sonra gezinme çubuğundaki mülk seçicide kayıtlı (ancak doğrulanmamış) özelliği seçip Doğrula'yı tıklayarak doğrulamayı bitirin.

5. Veriler birkaç gün içinde mülkünüzde görünmeye başlayacaktır. Bir mülkle ilgili verilerin toplanmasına, mülk Search Console hesabına eklenir eklenmez, doğrulama işlemi dahi beklenmeden başlanır. Kullanıcı, mülkün sahibi olduğunu doğrulasa da doğrulamasa da, hesabında söz konusu mülke sahip olduğu sürece veri toplama işlemi devam eder. Doğrulama işleminden birkaç gün sonra mülkünüzde veri yoksa bunun nedeni muhtemelen sitenin Google Arama'da görülmemiş olması ya da yanlış URL'yi belirtmiş olmanızdır (örneğin, URL öneki mülkünüz için https yerine http belirtmişsinizdir).


Kaldırılan bir mülkü yeniden ekleme

Kaldırılan bir mülkü, doğrulama gerekmeden yeniden ekleyebilirsiniz (bunun için mülkün hâlâ bir doğrulanmış sahibinin olması gerekir).

Mülkü yeniden eklemek için yukarıda 1-3. adımlarda belirtilen açıklandığı şekilde mülkü eklemeniz yeterlidir; otomatik olarak yeniden doğrulanırsınız.


6 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page