"Google Benim İşletmem" Profili
top of page

"Google Benim İşletmem" Profili

Duyuruda görmüş olabileceğiniz gibi bu haftadan itibaren doğrudan halihazırda kullandığınız Google ürünlerinden İşletme Profiliniz için hak talebinde bulunabilir ve İşletme Profilinizi doğrulayabilirsiniz. Ürün adını basitleştirmek amacıyla "Google Benim İşletmem"i "Google İşletme Profili" olarak değiştirdiğimizi de duyurmuştuk. Burada topluluğumuzla daha ayrıntılı bilgiler paylaşmak istedik.



İşletme Profili için doğrudan Arama ve Haritalar'da hak talebinde bulunma

İşletme Profilinizle ilgili doğrulama işlemini tamamlamak ve diğer sorunları çözmek artık daha kolay. Yalnızca Google'da işletmenizin adını arayarak veya doğrudan Google Haritalar uygulamasında profilinize giderek profilinizi doğrulama seçeneğini ya da profilin askıya alınması gibi diğer sorunları çözme seçeneğini görebilirsiniz. Ayrıca, İşletme Profilinize erişmek için Google Arama'da "benim işletmem" sorgusunu da aratabilirsiniz.

Ardından işletmenizi arayan kullanıcıların gördüğü bilgileri (ör. adres, çalışma saatleri, fotoğraflar) düzenleyebilirsiniz.

Gelecek aylarda, Google'da İşletme Profili oluşturan veya İşletme Profili için hak talebinde bulunan tüm satıcıların kurulum işlemlerini doğrudan Google Arama ve Haritalar'da tamamlayabilmesini sağlayacağız. Profilinizin herkese açık olup olmadığını ve müşterilerinizin profilinizi görmesi için yapmanız gerekenleri net bir şekilde görebileceksiniz.

İşletme Profilinizi özel olarak Arama ve Haritalar üzerinden yönetme

Profilinizi en kolay şekilde yönetmek için artık Google Haritalar ve Arama'yı kullanabilirsiniz. Gelecekte, işletmenizin performansını görmek ve internetteki varlığınızı nasıl güçlendireceğinizi öğrenmek için yararlanabileceğiz daha fazla araç özel olarak Arama ve Haritalar'da kullanıma sunulacak.

Artık ayrıca Google Benim İşletmem web sitesini veya mobil uygulamasını kullanmanız gerekmez. Bu nedenle, süreci daha da basitleştirmek amacıyla "Google Benim İşletmem"i artık sadece "Google İşletme Profili" haline getirdik. Yardım Merkezi, Topluluk ve Destek kanalları gelecek haftalarda bu doğrultuda güncellenecek. Zaman içinde, doğrudan bizden aldığınız e-posta ve push bildirimleri üzerinden İşletme Profilinize bağlanacaksınız.

Google Benim İşletmem web sitesi, öncelikle birden fazla profili olan büyük işletmeleri destekleyecek şekilde dönüştürülecek ve "İşletme Profili Yöneticisi" olarak yeniden adlandırılacak.


Büyük işletmeler, tercih ederlerse ayrı ayrı profilleri Arama ve Haritalar'dan yönetmeye devam edebilecek. Zaman içinde küçük işletmelerin ayrı ayrı profilleri doğrudan Arama ve Haritalar'da yönetmeye geçiş yapmasını bekliyoruz.

Google My Business API, Business Profile API olarak yeniden adlandırılacak. Mevcut işlevlerin tamamı korunacak ve API aktif olarak geliştirilmeye devam edecek.

2022'de, küçük işletmelerin Google Haritalar ve Arama'da yeni satıcı deneyiminden yararlanabilmesi için Google Benim İşletmem uygulamasını kullanımdan kaldıracağız.

Son Yazılar

Hepsini Gör

SEO Dünyasına Giriş: En Önemli SEO Terimleri ve Anlamları

SEO dünyasına adım atarken, bu temel SEO terimleri ve kavramlarını öğrenmek, web sitenizin görünürlüğünü artırmak için önemlidir. Bu blog yazısında, SEO terimlerini açıklıyoruz ve anahtar terimlerin a

bottom of page