Maksimum Performans ile Google'ın Reklam Envanteri Genelinde Hedeflerinize Ulaşma
top of page

Maksimum Performans ile Google'ın Reklam Envanteri Genelinde Hedeflerinize Ulaşma


1. İşletmeniz İçin Önemli Olan Dönüşüm Hedeflerini Seçme ve Dönüşümleriniz İçin Değerler Belirleme

  • Ana hedefinizi ve dönüşüm hedeflerinizi seçin.

Nedeni: Performansı optimize etmek istediğiniz tüm hedefleri ekleyerek kampanyanızdan en iyi şekilde yararlanın.

  • Doğru dönüşüm ölçümünü ayarlayın.

Nedeni: Güçlü bir dönüşüm ölçüm stratejisine sahip olmak, kampanyanızı iyileştirmek ve otomasyonun sizin için değeri en üst düzeye çıkarmasına yardımcı olmak amacıyla yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. Kullandığınız dönüşüm işlemleri ve hedefleri, bu hedeflere ulaşmak için doğrudan Akıllı Teklif'e ve otomasyona yön verir. İşletmeniz için gerçekten önemli olan dönüşümleri ölçmeyi ve raporlamayı hedeflemelisiniz. Örneğin, hedefiniz potansiyel müşteri kazanmaksa nihai satışa olabildiğince yakın olan nitelikli veya dönüşüm gerçekleştirmiş potansiyel müşteriler için optimizasyon yapmak isteyebilirsiniz.

  • Hedeflerinizin göreceli önemini temsil eden dönüşüm değerleri belirleyin.

Nedeni: Daha önemli dönüşümlere daha yüksek değerler atadığınızda, kampanya otomatik olarak işletmeniz için en önemli dönüşüm türlerine öncelik verebilir. Örneğin, telefon araması dönüşümü, web sitenizdeki bir potansiyel müşteri formu dönüşümünden üç kat daha değerliyse form gönderme için değeri 10 TL olarak, telefon araması içinse 30 TL olarak belirleyebilirsiniz.


2. Doğru Bütçeyi ve Teklif Stratejisini Seçme

  • Hedeflerinize en uygun teklif stratejisini seçin.

Nedeni: Hedeflerinize bağlı olarak Maksimum Performans, her açık artırmada gerçek zamanlı olarak doğru teklifleri belirlemek ve pazarlama bütçenizden daha iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olmak için Akıllı Teklif özelliğini kullanır.

  • Maksimum Performans için bütçe belirlemek üzere hesabınızdaki mevcut kampanyaları kılavuz olarak kullanın.

Nedeni: Maksimum Performans için bir minimum bütçe olmasa da çok düşük bir bütçe kullanırsanız sonuçları görmek için daha uzun süre beklemek zorunda kalabilirsiniz.

3. Alakalı Arama Sorgularında Daha Fazla Dönüşüm Elde Etmek İçin Nihai URL Genişletmesini Açık Tutma

  • Varsayılan olarak etkin durumda olan Nihai URL genişletmesi özelliğinden yararlanın.

Nedeni: Bu, dönüşümle sonuçlanma olasılığı yüksek olan ek aramalarda reklamlarınızın gösterilmesini sağlar. Nihai URL genişletmesi, anahtar kelime tabanlı Arama Ağı kampanyalarınızın kapsamına girmeyen veya Maksimum Performans kampanyanızın Reklam Sıralamasının daha yüksek olduğu yeni, dönüşüm sağlayan arama sorgularını bulmanıza yardımcı olur. Bu özellik, web sitenizdeki alakalı açılış sayfalarını kullanarak sizi alakalı sorgularla eşleştirir ve reklamlarınızın başlıklarını dinamik bir şekilde özelleştirir.

4. Öğe Grubunuza Çeşitli Reklam Öğeleri Yükleme

Nedeni: Gerekirse kampanya başına birden fazla öğe grubu oluşturabilirsiniz. Her bir öğe grubu, birleştirilmiş bir temayla (ör. bir ürün veya hizmet kategorisi) ilgili olmalıdır. Bu, otomasyonun öğelerinizi tüm alakalı reklam biçimlerinde derlemesini ve kitlenize daha anlamlı reklam öğeleri göstermesini sağlar.

  • Metin, resim ve video öğelerinin mümkün olduğunca çok sayıda farklı versiyonunu (farklı resim boyutları dahil) ekleyin.

Nedeni: Ne kadar çok öğe sağlarsanız kampanya o kadar çok reklam biçimi oluşturabilir ve reklamlarınızın gösterilebileceği envanter de o kadar artar. Kullanıcıları markanızla etkileşime geçmeye teşvik eden, özgün ve yüksek kaliteli resimler kullanın. Ayrıca metin öğelerinizin birbirinden anlamlı bir şekilde farklı olduğundan ve birleştirildiğinde mantıklı göründüğünden emin olun.

Nedeni: En az on saniye uzunluğunda bir video öğesi ekleyin. Bu, işletmenizi faaliyet halindeyken göstermenize yardımcı olur. Videonuz yoksa Maksimum Performans, diğer öğelerinizi kullanarak sizin için otomatik olarak yüksek kaliteli bir video oluşturur.

5. Hangi Kitlelerin Dönüşüm Gerçekleştirme Olasılığının Daha Yüksek Olduğunu Belirtmek İçin Kitle Sinyalleri Ekleme

  • Otomatik hedeflemeye yön vermek için kitle sinyalleri girin.

Nedeni: Kitle sinyalleri, kampanyanızın gelişmesine ve performansı daha hızlı optimize etmesine yardımcı olacak önemli bilgiler sağlar. Aynı zamanda, otomasyon, daha önce farkında olmayabileceğiniz yeni dönüşüm gerçekleştiren müşteri segmentlerini keşfetmenize de yardımcı olur.

  • Dönüşüm hunisinin alt kısmındaki kitle segmentlerini dahil edin.

Nedeni: Verileriniz (Müşteri Eşleştirme ve web sitesi ziyaretçi listeleri dahil) ve özel segmentler, hangi kitlelerin dönüşüm gerçekleştirme olasılığının daha yüksek olduğuna dair güçlü bir sinyal sağladıklarından, sunulabilecek en yararlı kitle bilgileridir.

6. Reklam Uzantılarını Dahil Etme

  • Mümkün olduğunca çok sayıda alakalı reklam uzantısı kullanın.

Nedeni: Reklam uzantıları, reklamlarınızın daha belirgin bir şekilde gösterilmesine yardımcı olur ve müşterilerinize sizinle iletişim kurabilecekleri farklı yollar da dahil olmak üzere daha fazla bilgi sağlar. Site bağlantıları, açıklama metinleri, potansiyel müşteri formları ve telefon aramaları gibi çeşitli reklam uzantılarını kullanabilirsiniz.

Reklam uzantıları hakkında daha fazla bilgi edinin.

7. Performansı Değerlendirme

  • Teklif stratejinize uygun olan alakalı performans metriklerine odaklanın.

Nedeni: Teklif stratejinize bağlı olarak, başarıyı ölçmek ve kampanyanızın performansını görmek için farklı metrikleri değerlendirmeniz gerekebilir.

  • Dönüşüm sürelerini hesaba katın.

Nedeni: Performansı tam olarak anlamak için sonuçları değerlendirirken dönüşüm sürelerini dikkate alın. Örneğin, kullanıcıların reklamlarınızla etkileşime geçtikten sonra dönüşüm gerçekleştirmeleri genellikle 7 gün sürüyorsa performansı değerlendirirken son haftaya ait verileri dahil etmeyin. Bunun nedeni, verilerinizde bu 7 gün içindeki dönüşümlerin yer almayacak olmasıdır.

  • Maksimum Performans'ı eklemeden önceki ve ekledikten sonraki dönüşüm performansını karşılaştırın.

Nedeni: Maksimum Performans kampanyasını başlatmadan önce, bu kampanyada kullanmayı planladığınız dönüşüm hedefleri için optimizasyon yapan kampanyalara ilişkin dönüşüm metriklerinizi (ör. dönüşüm hacmi veya değeri ve ortalama EBM veya ROAS) birkaç hafta boyunca inceleyin. Kampanya kümenize Maksimum Performans'ı ekledikten sonra, performansı değerlendirmeden önce birkaç hafta bekleyin. Bu, özellikle yukarıda belirtildiği gibi işletmenize ilişkin dönüşüm süreleri uzunsa önemlidir.

  • Kampanya uyarılarını kontrol edin.

Nedeni: Reklamlarınızın beklendiği gibi yayınlandığından emin olmak için onaylanmayan reklamları kontrol edin. Bütçeyle sınırlı olup olmadığını görmek için kampanyanızın durumunu da kontrol edin. Kampanız bütçeyle sınırlıysa mümkün olan en fazla dönüşümü elde ettiğinizden emin olmak için günlük bütçenizi artırmayı düşünebilirsiniz.

  • Hangi öğelerin performansı artırdığını öğrenmek için Analizler sayfasını inceleyin.

Nedeni: Analizler sayfası; en önemli kitleleriniz, öğeleriniz ve arama temalarınız gibi performansı en çok etkileyen unsurları görmenize yardımcı olur. Bu bilgileri, Google Ads dışındaki daha kapsamlı işletme ve pazarlama stratejileri için de kullanabilirsiniz. Örneğin, yükselen arama trendlerini veya yeni dönüşüm gerçekleştiren beklenmedik kitleleri belirleyebilirsiniz.

  • Hangi reklam öğelerinin iyi performans gösterdiğini öğrenmek için öğe raporlarından yararlanın.

Nedeni: Öğe grubunuzda "Ayrıntıları Görüntüle"yi seçerek öğe kalitenizin "Düşük", "İyi" veya "En iyi" kategorilerinden hangisine dahil olduğunu kontrol edebilir ve daha düşük kaliteli öğeleri daha yüksek kaliteli öğelerle değiştirmeniz gerekip gerekmediğini görebilirsiniz. En iyi performans gösteren öğe kombinasyonlarını incelemek için "Kombinasyonlar" sekmesini de görüntüleyebilirsiniz. Bu, müşterilerinizin en iyi yanıt verdiği reklam öğesi türleriyle ilgili yararlı bilgiler sağlayabilir ve gelecekte yüklenecek öğeleri belirlemenize yardımcı olabilir.

Maksimum Performans kampanyalarında öğe raporlama hakkında daha fazla bilgi edinin.






13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

SEO Dünyasına Giriş: En Önemli SEO Terimleri ve Anlamları

SEO dünyasına adım atarken, bu temel SEO terimleri ve kavramlarını öğrenmek, web sitenizin görünürlüğünü artırmak için önemlidir. Bu blog yazısında, SEO terimlerini açıklıyoruz ve anahtar terimlerin a

bottom of page