YouTube Reklam Hedeflemesini Geliştirmenin 4 Yolu
top of page

YouTube Reklam Hedeflemesini Geliştirmenin 4 Yolu

Video reklamlarınızın YouTube'da nerede gösterileceği konusunda daha fazla kontrol sahibi olmak mı istiyorsunuz? Rakiplerinizin içeriğinde görünmek için reklamlarınızı nasıl hedefleyeceğinizi mi merak ediyorsunuz?

Bu makalede, belirli kanallardan ve videolardan belirli konulara ve anahtar kelimelere uyan içeriğe kadar YouTube reklamlarınızın nerede görüntüleneceğini seçmek için içerik hedeflemeyi nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.



YouTube İçerik Hedefleme Nedir?

YouTube içerik hedefleme, YouTube reklam videolarınızı nereye yerleştireceğinizi seçmenize olanak tanır, böylece hedeflerinize en uygun video ve kanallarda reklam verebilirsiniz. Google Ads'in içerik hedeflemesiyle, geniş veya dar bir yaklaşım benimseme seçeneğiniz vardır:

  • Geniş hedeflemek için ideal hedef kitlenize uygun konuları ve anahtar kelimeleri tanımlayabilirsiniz.

  • Dar hedeflemek için, rakiplerinize ait olanlar da dahil olmak üzere belirli kanal ve videolara reklam verebilirsiniz.

YouTube içerik hedefleme seçeneklerinin çoğu, kampanya düzeyinde geçerli olan cihaz hedeflemenin yanı sıra reklam grubu düzeyinde de geçerlidir. Kampanya kurulum sürecinde bu içerik hedefleme sinyallerinin herhangi bir kombinasyonunu ekleyebilirsiniz.

Bunları, bir reklam grubu seçip soldaki menüden İçerik açılır menüsünü açarak da mevcut reklam gruplarına ekleyebilirsiniz. Buradan bir içerik türü seçin ve hedeflemeyi ayarlamak için kurşun kalem simgesini tıklayın.




İçerik Hedeflemeyi Kullanmaya İlişkin İpuçları

YouTube reklamlarına içerik hedefleme eklemeye başlamadan önce , bu sinyallerin dönüşüm metriklerini bazen olumsuz yönde etkileyebileceğini unutmamak önemlidir. Satış veya potansiyel müşteri hedefi olan bir video kampanyasına içerik hedefleme eklerseniz, olası performans sorunları hakkında bir uyarı bile görebilirsiniz.




Sonuç olarak, dönüşüm hunisinin üstünde veya ortasında kampanyalarla içerik hedeflemeyi kullanmak genellikle en iyisidir. Başka bir deyişle, onu marka bilinirliği veya ürün ve marka üzerinde düşünme hedefleriyle kullanmayı düşünün. Dönüşüm gerçekleştirmeye hazır kişilere ulaşmak istediğinizde, satın alma niyetiyle ilgili kullanıcılara ulaşmak için kitle hedeflemeyi kullanmayı düşünün.

Ayrıca, birden fazla içerik hedefleme türünü birleştirmek, kampanyalarınızın erişimini önemli ölçüde sınırlayabilir. Oldukça sınırlı erişimle, düşük performans ve boşa harcanan reklam harcaması görebilirsiniz. Olası sorunlardan kaçınmak için çeşitli içerik hedefleme türlerini test edin ve kullanılacak en iyisini seçin.


İçerik Hedefleme ve Kitle Hedefleme Karşılaştırması

İçerik hedefleme, YouTube'da hedef kitlenize ulaşmak için yalnızca bir seçenektir. Google Ads ayrıca, kullanıcılara aşağıdakilere dayalı olarak reklam sunmanıza olanak tanıyan kapsamlı kitle hedefleme seçeneklerine sahiptir:

  • Demografi ve yaşam olayları

  • İlgi alanları ve satın alma niyetleri

  • Web siteniz veya YouTube kanalınızla etkileşimler

Birinci taraf verilerine dayalı olarak yüksek düzeyde hedeflenmiş segmentler oluşturmak için müşteri listelerinizi Google Ads'e de yükleyebilirsiniz. YouTube reklamları, kullanıcıları Google aramalarına göre hedeflemenize olanak tanıyan özel segmentleri de destekler.

YouTube reklamlarını ayarlarken kitle hedeflemeyi, içerik hedeflemeyi veya her ikisini birden kullanabilirsiniz. Video kampanyalarına hedefleme seçenekleri eklerken sağ üst köşedeki tahmine dikkat edin. Etkili reklam yayını için potansiyel kitlenizi çok küçük yapmadan, hedeflemenizin alakalı olacak kadar tanımlandığından emin olmak önemlidir.

#1: YouTube Reklamlarınızı Yerleşimlere Göre Nasıl Hedeflersiniz?

YouTube yerleşim hedefleme , belirli YouTube videolarında ve kanallarında video reklamlar görüntülemenize olanak tanır . Bir reklam grubuna yerleşim hedefleme eklemek için İçerik bölümüne gidin ve Yerleşimler açılır menüsünü açın.

Belirli YouTube Kanallarında Reklam Nasıl Gösterilir?

Reklamlarınızı belirli kanallarda yayınlanan herhangi bir içerikte göstermek için YouTube Kanalları'nı seçin. Ardından, seçtiğiniz YouTube kanallarının URL'lerini girin veya ilgili kanalları bulmak için yerleşik arama aracını kullanın.


Reklamlarınızı markanızın kendi YouTube kanalında göstermenin yanı sıra, sektörünüzdeki diğer önemli kanallarda da reklam vermek genellikle iyi bir fikirdir. Nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? Hedef kitlenizin ilgi alanlarını belirlemek için alıcı kişiliğinizi kullanın ve ardından eşleşen kanalları bulun. Örneğin, blog yazarları, içerik oluşturucular ve tamamlayıcı markaların tümü hedeflenecek iyi kanallar olabilir.


Hedeflenecek kanalları bulmak için Google Ads analizlerinizi de kullanabilirsiniz. Soldaki menüde İçerik'e tıklayın ve ardından Yerleşimler'i seçin. Halihazırda bazı yerleşimler seçtiyseniz, performansı buradan inceleyebilirsiniz.




Aksi takdirde, video reklamlarınızın gerçek yerleşimlerini incelemek için Reklamlarınızın Göründüğü Yere Bakın'ı tıklayın. Yalnızca YouTube yerleşimlerini görüntülemek için filtreyi kullanın. Ardından sonuçları, tıklamalar veya dönüşümler gibi işletmeniz için en önemli metriklere göre sıralayın. Özellikle harika sonuçlar sağlayan YouTube kanalları bulursanız, bunları yerleşim hedefleme listenize ekleyin.


Belirli YouTube Videolarında Reklam Nasıl Gösterilir?

YouTube video hedefleme ile daha da ayrıntılı reklam yerleşimleri seçebilirsiniz. Yerleşimler altında, YouTube Videoları'nı seçin ve reklamınızı göstermek istediğiniz videoların URL'lerini girin.

Nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? Aklınızda belirli videolar yoksa fikir almak için arama çubuğuna bir kelime veya kelime öbeği yazabilirsiniz.


Alternatif olarak, sektörünüzdeki viral videoları veya müşterilerinizin nişinizle yeni ilgilenmeye başladıklarında izleme eğiliminde oldukları her zaman yeni olan videoları hedefleyebilirsiniz. Ayrıca, özellikle reklamınız videonuzun tartıştığı bir soruna çözüm sunuyorsa, kanalınızdaki belirli videoları da hedefleyebilirsiniz.




Belirli Kanalları veya Videoları YouTube Reklam Yerleşimlerinizden Nasıl Hariç Tutabilirsiniz?


YouTube içerik hedeflemesinin aşırı geniş olmasını önlemek için yerleşimleri seçerek hariç tutabilirsiniz. Hariç tutulacak yerleşimlerin bir listesini oluşturmak için ana Google Ads menüsünde Araçlar ve Ayarlar'ı tıklayın. Yerleşim Hariç Tutma Listelerini seçin ve listenizi oluşturmak için artı simgesini tıklayın. Herhangi bir kanal ve video kombinasyonu ekleyebilirsiniz.

Yerleşimleri hariç tutmaya başlamak için bir liste seçin ve Kampanyalara Uygula'yı tıklayın. Ardından, açılır listedeki tüm ilgili kampanyaları kontrol edin.


#2: YouTube Reklamlarını Konulara Göre Hedefleme


Yerleşimler, YouTube reklamları için nispeten dar hedefleme oluşturmanıza olanak sağlarken, konular, reklamları çok daha geniş bir içerik yelpazesine yerleştirmenize olanak tanır. Belirli bir kategorideki içeriği görüntüleyen kişilere ulaşmak istiyorsanız, konu hedefleme yardımcı olabilir.


Ancak aynı konudaki tüm videoların aynı kalite düzeyine, bakış açısına veya hedef kitleye sahip olmadığını unutmamak önemlidir. Böylece konuları hedefleyerek, çok farklı farkındalık seviyelerine sahip veya müşteri yolculuğunun çeşitli aşamalarındaki kişilere ulaşabilirsiniz.


Reklam grubu hedeflemeniz için konu seçmek üzere İçerik altındaki Konular açılır menüsünü açın. Ardından, geniş konulara göz atabilir ve bunları reklam grubunuza uygulamak için alakalı olanları kontrol edebilirsiniz.


Biraz daha dar hedeflemek için herhangi bir konunun sağındaki oku tıklayın. Buradan, birden çok konu seçeneği düzeyi dahil olmak üzere daha fazla tanımlanmış kategori görebilirsiniz.


Kitleniz için en iyi hedefleme düzeyini seçmek için kampanya hedeflerinizi kullanın. Örneğin, hedefiniz marka bilinirliğiyse, daha geniş konu hedefleme, daha geniş bir kitleye ulaşmanıza yardımcı olabilir. Ancak hedefiniz ürün ve marka üzerinde düşünmeyse, daha dar bir konu seçmeniz, reklam bütçenizi akıllıca harcamanıza yardımcı olur.


Çeşitli anahtar kelimelerle konuları bulmak için arama çubuğunu da kullanabilirsiniz. Bu seçenek, daha alakalı içerikte reklam yayınlayabilmeniz için hedeflemenizi genişletebilecek bitişik konuları bulmak için yararlıdır.


#3: Anahtar Kelimelere Göre YouTube Reklamları Nasıl Hedeflenir

YouTube reklam kampanyaları da anahtar kelime hedeflemeyi destekler. Ancak video kampanyaları için anahtar kelime hedefleme, arama kampanyalarından biraz farklı çalışır.

Arama ağı reklamlarının aksine, videonuzun açıklama veya içerikte anahtar kelimeleri göstermesi gerekmez. Ayrıca, eşleme türleri YouTube anahtar kelime hedefleme için geçerli değildir. Bu, geniş, sıralı veya tam eşlemeli anahtar kelimeler arasında ayrım yapmaya gerek olmadığı anlamına gelir.


YouTube içerik hedeflemesi için, bir arama kampanyası reklam grubunda kullanacağınızdan çok daha fazla olan düzinelerce anahtar kelime kullanmak genellikle iyi bir fikirdir. Reklam grubunuzu yayınladıktan sonra, performansı izleyebilir ve gerektiğinde düşük performans gösteren anahtar kelimeleri kaldırabilirsiniz.


Zaten bir anahtar kelime listeniz varsa, bunu reklam grubu düzeyinde Google Ads'e yapıştırabilirsiniz. Nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, Google Ads'ün yerleşik öneri aracını kullanın. Kuruluşunuzun alan adının veya reklamın açılış sayfasının URL'sini girerek başlayın.

Google Ads, fikirleri alaka düzeyine göre otomatik olarak sıralar, böylece kullanmak için iyi anahtar kelimeleri hızla bulabilirsiniz. Önerilen herhangi bir anahtar kelimeyi reklam grubuna eklemek için solundaki artı işaretini tıklayabilirsiniz. Tüm listeyi eklemek için Tüm Fikirleri Ekle'ye tıklayın.


Daha fazla fikir edinmek için ürününüzü veya hizmetinizi arama çubuğuna yazın. Ardından, ilgili anahtar kelimeleri eklemek veya tüm listeyi bir kerede uygulamak için tıklayın.


#4: YouTube Reklamlarını Rakiplerin İçeriğine Hedefleme

YouTube reklam hedeflemenin en iyi bölümlerinden biri, videolarınızı rakiplerinizin içeriğinde göstermek için çeşitli seçeneklerdir. Rakiplerinizin büyük bir ses payı, yüksek arama hacmi veya çok fazla içeriği varsa, onları hedeflemek inanılmaz derecede yardımcı olabilir. Doğru teklif ve hedefleme ile rakiplerinizin bazı potansiyel müşterilerini kazanabilirsiniz.


Rakip Kanallarda YouTube Reklamları Nasıl Gösterilir?


Rakiplerinizin aktif YouTube kanalları varsa, video reklamlarınızı ürettikleri herhangi bir içeriğe yerleştirebilirsiniz. Reklam grubu düzeyinde Yerleşimler'e gidin ve YouTube Kanalları'nı seçin. Ardından rakiplerinizin YouTube kanallarını tek tek ekleyin.

Bu taktikten elde ettiğiniz değeri en üst düzeye çıkarmak için rakip kanallarda yayınladığınız video reklamlar konusunda stratejik olun. Örneğin, markanızın benzersiz değer teklifine ve ürünlerinizi ve hizmetlerinizi rekabetten ayıran şeylere odaklanan bir video reklam yayınlayabilirsiniz.


Belirli Rakip Videolarında YouTube Reklamları Nasıl Gösterilir?


Rakiplerinizin çok görüntülenen videoları varsa, YouTube reklamlarınızı belirli videolara yerleştirmeyi de düşünebilirsiniz. Rakip videoları hedefleme süreci, diğer herhangi bir YouTube videosunu seçmekle aynıdır. Yerleşimler altında, YouTube Videoları'nı seçin ve hedeflemek istediğiniz videoların URL'lerini girin.


Aklınızda belirli videolar yoksa, hedeflenecek alakalı videoları bulmak için arama aracını kullanabilirsiniz. Ardından, reklamınızın yayınlanmasını istediğiniz tüm videoları seçebilirsiniz.


Rakip kanal hedeflemeye benzer şekilde, rakip video hedefleme, özel bir strateji gerektirir. Rakiplerinizin izleyicilerini veya abonelerini dönüştürmek istiyorsanız, zaten sadık müşteriler olan ileri düzey kullanıcılar için tasarlanmış videolar yerine, müşteri yolculuğunun başlangıcında potansiyel müşteriler için tasarlanmış videolarda reklam yayınlamayı düşünün.


Rakip Anahtar Kelimelere Dayalı YouTube Reklamları Nasıl Gösterilir?


Google Ads, reklamverenlere rakip anahtar kelimeleri hedefleme seçeneği de sunar. Örneğin, rakiplerin marka adlarını, ürün veya hizmet adlarını veya diğer ilgili terimleri hedefleyebilirsiniz. Halihazırda anahtar kelime hedefleme kullanıyorsanız, video kampanyanızın erişimini genişletmek için listenize rakip anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz.


YouTube Reklamları İçerik Hedefleme Nasıl İncelenir ve Optimize Edilir


Video reklamlarınızı optimize etmek ve daha iyi YouTube kampanyaları oluşturmaya devam etmek için Google Ads hesabınızın içerik hedefleme verilerini düzenli olarak inceleyin. Konular, yerleşimler ve video anahtar kelimeleri için metrikleri incelemek için soldaki menüdeki İçerik açılır menüsünü açın.


Markanız için en önemli olan metrikleri eklemek için sütun seçiciyi kullanın. Ardından, en iyi performansı gösteren içeriği bulmak için verilerinizi sıralayın. Gelecekteki kampanyalar için alakalı seçenekleri tekrarlayabilmeniz için en iyi performans gösteren içerik hedeflerini not edin.


Ayrıca, düşük performans gösteren içerik hedeflerini belirleyebilir ve bunları duraklatabilir veya reklam grubundan kaldırabilirsiniz. Reklam yayınlama seçeneklerini sınırlamanın kampanya performansını etkileyebileceğini unutmayın; bu nedenle, bir hedefleme seçeneğini kaldırdıktan sonra reklam grubu sonuçlarını yakından izlemek iyi bir fikirdir.


Cihazlara Göre YouTube Reklamları Nasıl İyileştirilir?


Varsayılan olarak, YouTube reklam kampanyaları desteklenen tüm cihazlarda görüntülenir. Ancak video reklamınıza veya teklifinize bağlı olarak, kullanıcılar bazı cihazlarda diğerlerine göre çok daha yüksek oranda dönüşüm sağlayabilir.

Aynı veya benzer teklifler için zaten video reklamlar yayınlıyorsanız, geçmiş kampanyaların performans ölçümlerini kontrol etmek iyi bir fikirdir. Google Ads kontrol panelinizden bir kampanya seçin ve soldaki menüden Cihazlar'ı seçin.


Ardından, her bir cihaz türü için metrikleri inceleyin. Cep telefonu kullanıcıları, görüntüleme başına çok daha uygun bir maliyete mi yoksa daha yüksek bir dönüşüm oranına mı sahip oldu? Masaüstü bilgisayar kullanıcıları daha yüksek bir görüntüleme oranına sahip miydi?


En iyi performansı gösteren cihazları belirledikten sonra, Cihaz ayarlarını kampanya düzeyinde düzenleyebilirsiniz. İçerik Hariç Tutmaları'na ilerleyin ve Ek Ayarlar açılır menüsünü açın. Ardından Cihazlar için Özel Hedefleme Ayarla'yı seçin.


Düşük performans gösteren cihazları kaldırmak için herhangi bir kategorinin (bilgisayarlar, cep telefonları, tabletler ve TV ekranları) işaretini kaldırabilirsiniz. Belirli cep telefonu ve tablet kullanıcı gruplarını hedeflemek için gelişmiş hedefleme seçeneklerini de kullanabilirsiniz.


Örneğin, kullanıcıları modellere, ağlara ve işletim sistemlerine göre hedefleyebilirsiniz. Cep telefonları ve tabletler için gelişmiş hedefleme seçeneklerini kullanırsanız, bu kutuları işaretli tutsanız bile YouTube reklamlarınızın TV ekranlarında veya bilgisayarlarda görüntülenmeyeceğini unutmayın. Uyumsuz cihaz hedeflemeyi seçerseniz kampanya kurulum ekranında bir uyarı görürsünüz.


Bazı cihazların diğerlerine kıyasla önemli ölçüde düşük veya fazla performans gösterdiğini tespit ederseniz, kampanyayı optimize etmek için ek bir adım atabilirsiniz. Bir cihaz seçin, Düzenle'yi tıklayın ve Teklif Ayarlamalarını Değiştir'i seçin. Ardından, belirli cihaz yerleşimlerinde daha fazla veya daha az harcama yapmak için teklif ayarlamasını artırın veya azaltın.


Çözüm


Doğru YouTube reklam içeriği hedefleme sinyalleriyle, reklamları son derece özel kitlelere sunabilir veya daha fazla potansiyel müşteri bulmak için erişiminizi genişletebilirsiniz. Kitle ve içerik hedeflemeyi birleştirerek, dönüşüm hunisinin tamamında ideal müşterilere YouTube reklamları sunabilirsiniz.


YouTube Reklam Stratejileri Hakkında Daha Fazla Tavsiye Alın:

  • YouTube'da düşük risk taşıyan üç video reklamı nasıl düzgün bir şekilde oluşturacağınızı ve yayınlayacağınızı keşfedin .

  • Video reklam kampanyalarınızı geliştirecek 12 reklam biçimini ve hedefleme özelliğini keşfedin .

  • İzleyicilerin atlamak istemeyeceği, YouTube'da atlanabilir yayın içi reklamlar oluşturmaya yönelik 10 fikir edinin .


Credit:

https://www.socialmediaexaminer.com/4-ways-to-improve-youtube-ads-targeting/?omhide=true&utm_source=Newsletter&utm_medium=NewsletterIssue&utm_campaign=smenl22-nlweek32-nldaily-nltue

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Advantage+ katalog reklamları oluşturmak için 5 ipucu

Facebook katalog reklamları doğrudan ürün satışlı olarak gerçekleşen işlemler bütünü olarak bilinmektedir. Ürünlerinizin resimlerinin üzerine ürün ismi, ürün ücreti, açıklama gibi bilgiler işlenerek o

Meta Business Manager'da İşletme Hesabı Oluşturulması

Meta Business Manager, işletmenizi organize etmenize ve yönetmenize yardımcı olan bir araçtır. Business Manager'da bir İşletme Hesabına katıldığınızda arkadaşlık isteklerini onaylamadığınız sürece iş

bottom of page