Advantage+ katalog reklamları oluşturmak için 5 ipucu
top of page

Advantage+ katalog reklamları oluşturmak için 5 ipucu

Facebook katalog reklamları doğrudan ürün satışlı olarak gerçekleşen işlemler bütünü olarak bilinmektedir. Ürünlerinizin resimlerinin üzerine ürün ismi, ürün ücreti, açıklama gibi bilgiler işlenerek oluşturulur. Sonrasında ise Facebook platformu üzerinden ilgi bölümüne göre paylaşımlar yapabilirsiniz. Hazırlamış olduğu katalog reklamlarını İnstagram ve Facebook platformları üzerinden reklam formatı olarak sunabilirsiniz.


Satışlar reklam verme amacını seçin.

  • Hedefinize bağlı olarak potansiyel müşteriler, trafik, etkileşim veya uygulama tanıtımı reklam verme amacını da kullanabilirsiniz.

  • Satışlar reklam verme amacı için Bir katalog kullanın'ı seçin.

En uygun teklif stratejisini ve dönüşüm konumunu ayarlayın.

  • Hedefinize bağlı olarak En yüksek hacim veya Reklam harcamasının getirisi'ni seçin.

  • Satışlar reklam verme amacı için dönüşüm konumu olarak Site'yi seçin. Mağazanızda alışveriş tamamlama özelliğini etkinleştirdiyseniz CPA ve reklam harcamasının getirisi konusunda potansiyel iyileştirmeler için Site ve mağaza'yı seçin.

  • Değerli site hareketlerini takip etmek ve alışverişler için optimize etmek amacıyla Dönüşümler API'si uygulayın.

Doğru hedef kitleyi hedefleyin.

  • Geniş hedef kitleler: Alışveriş yapan yeni kişilere erişin ve onları sitenize gelmeye teşvik edin. Son 10 gün içinde alışveriş yapan kişileri hariç tutarak sitenize 30 gün boyunca gelmemiş veya 180 gün boyunca alışveriş yapmamış olan müşterileri hedefleyin.

  • Yeniden hedefleme: Alışveriş yapma niyeti yüksek olan kişileri, ilgi gösterdikleri ürünlerle yeniden hedefleyin. Alışveriş yapma olasılığı yüksek daha fazla kişi bulmak için benzer hedef kitleleri etkinleştirin.

İpucu: Hem geniş hedeflemeyi hem de yeniden hedeflemeyi kullanmak satışları artırmaya yardımcı olabilir.


Advantage+ reklam alanlarını kullanın.

  • Yayın sistemimizin reklamlarınızı en iyi performans gösterme olasılıklarının yüksek olduğu yerlere göre yayınlamasına yardımcı olmak için Advantage+ reklam alanlarını veya 3 ve daha fazla reklam alanını seçin.

Çeşitli kreatifler kullanın.

  • Farklı müşteriler farklı reklam formatlarına daha iyi yanıt verebilir. Bu nedenle erişiminizi genişletmeye yardımcı olması için tek görsel, döngü veya koleksiyon formatlarını bir arada kullanın.

İpucu: Performansı artırmak amacıyla görseller ve videolar gibi birden fazla medya türünü metin ve ses gibi farklı reklam bileşenleriyle karıştırıp eşleştirmek için dinamik kreatifi kullanın.


4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Meta Business Manager'da İşletme Hesabı Oluşturulması

Meta Business Manager, işletmenizi organize etmenize ve yönetmenize yardımcı olan bir araçtır. Business Manager'da bir İşletme Hesabına katıldığınızda arkadaşlık isteklerini onaylamadığınız sürece iş

Meta Reklamlar İçin Nasıl Ücret Alınır?

Facebook, Messenger, Instagram veya Meta Audience Network'te reklam verdiğinizde yayınladığınız her reklam için bir bütçe belirlersiniz. Yayın türü olarak Hızlandırılmış seçeneğini seçmediğiniz sürece

bottom of page