Dijital Dünyada Satış Stratejileri: Facebook ve İnstagram'da Mağaza Oluşturma
top of page

Dijital Dünyada Satış Stratejileri: Facebook ve İnstagram'da Mağaza Oluşturma

Mağazalar ile ürünlerinizi Facebook ve Instagram'da gösterebilir ve satabilirsiniz. Bu blog yazımızda 'Facebook ve İnstagram'da mağaza oluşturma'dan bahsedeceğiz. Mağazanızı ziyaret eden kişiler ürünlerinizi inceleyebilir, alışveriş yapabilir ve markanız hakkında bilgi alabilir. Mağazanızı Ticaret Yöneticisi'nde oluşturursunuz. Ticaret Yöneticisi, Facebook ve Instagram'daki envanteriniz ile satışlarınızı yönetmek için kullanabileceğiniz bir araçtır.

Shopify satıcısıysanız ürünlerinizin tanıtımını yapmak için Facebook ve Instagram'da kolayca mağaza oluşturabilir ve Mağazalar reklamlarını kullanabilirsiniz.


Başlamadan önce

  • Henüz bir Facebook işletme Sayfanız veya kataloğunuz yoksa: Mağazanızı oluştururken her ikisini de oluşturabilirsiniz.

  • Zaten bir Sayfanız ve mağazanız için kullanmak istediğiniz bir kataloğunuz varsa: Bir İşletme Hesabında Sayfanızı ve kataloğunuzu yönetiyorsanız hesabın tam kontrolüne sahip olmanız gerekir. Sayfa ve katalog için Yönetme izinlerine de sahip olmalısınız. İşletme Hesabı için erişim ve izinlerin yönetilmesi hakkında daha fazla bilgi alın.

  • Mağazanızın Instagram'da görünmesini istiyorsanız: Bir Instagram işletme hesabınızın da olması gerekir. Bağlantılı Instagram işletme hesabınız, İşletme Hesabınıza ait olmalıdır. Yalnızca Instagram'daki bir mağazayı kullanarak satış yapmak istiyorsanız Ticaret Yöneticisi'nde mağazanızı oluştururken bir Facebook işletme Sayfası oluşturmanız veya sunmanız gerekmez.

Facebook ve Instagram'da mağaza oluşturulması

Mağazanızı oluşturmak için:

  1. Mağazanızı Oluşturun sayfasına gidin ve İleri'ye tıklayın.

  • Halihazırda Shopify, BigCommerce veya başka bir ortak platformunda satış yapıyorsanız ürünlerinizi içe aktarıp senkronize ederek mağazanızı oluşturabilirsiniz. Sağ tarafta Bir ortak platformunu senkronize et'e tıklayın ve ortak sitenizin bağlantısına tıklayarak kurulumu tamamlayın.

  1. Alışverişi tamamlama yöntemi seçmeniz gerekebilir. İleri'ye tıklayın.

  2. Bir Facebook işletme Sayfasında satış yapmak istiyorsanız Sayfanızı seçin veya yeni bir Sayfa oluşturun. Instagram'da satış yapmak istiyorsanız Instagram işletme hesabınızı seçin. İleri'ye tıklayın.

  3. İşletme Hesabınızı seçin veya yeni bir hesap oluşturun. İleri'ye tıklayın.

  4. Mağazanız için kullanmak istediğiniz kataloğu seçin ve İleri'ye tıklayın. Seçeceğiniz katalog mağazalar için katalog uygunluğu gerekliliklerini karşılamalıdır. Bu kataloğu daha sonra değiştiremezsiniz.

  • Not: Kataloğunuz yoksa bu adımı görmezsiniz. Ticaret Yöneticisi'nde “(Sayfanızın adı ve kodu) için ürünler” adında bir kataloğu sizin için otomatik olarak oluştururuz. Ürünlerinizi daha sonra mağazanızı oluşturmayı tamamladığınızda ekleyebilirsiniz.

  1. Mağazanızın detaylarını kontrol edin, Satıcı Sözleşmesi'ni gözden geçirip kabul edin ve Ayarlamayı bitir'e tıklayın.

Mağazanızı oluşturdunuz. Daha sonra şunları yapabilirsiniz:

Not: Alışveriş tamamlama özelliğine sahip bir mağaza oluşturursanız Shopify'dan Shop Pay otomatik olarak etkinleştirilir. Müşterilerinizin Shop Pay özelliğini kullanmasını istemiyorsanız bunu istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Advantage+ katalog reklamları oluşturmak için 5 ipucu

Facebook katalog reklamları doğrudan ürün satışlı olarak gerçekleşen işlemler bütünü olarak bilinmektedir. Ürünlerinizin resimlerinin üzerine ürün ismi, ürün ücreti, açıklama gibi bilgiler işlenerek o

Meta Business Manager'da İşletme Hesabı Oluşturulması

Meta Business Manager, işletmenizi organize etmenize ve yönetmenize yardımcı olan bir araçtır. Business Manager'da bir İşletme Hesabına katıldığınızda arkadaşlık isteklerini onaylamadığınız sürece iş

Meta Reklamlar İçin Nasıl Ücret Alınır?

Facebook, Messenger, Instagram veya Meta Audience Network'te reklam verdiğinizde yayınladığınız her reklam için bir bütçe belirlersiniz. Yayın türü olarak Hızlandırılmış seçeneğini seçmediğiniz sürece

bottom of page