Facebook Yeni Self Servis Reklam Koşulları
top of page

Facebook Yeni Self Servis Reklam Koşulları


Aşağıdaki koşullar ("Self ServisReklam Koşulları"), herhangi bir reklam veya başka bir ticari ya da sponsorlu aktivite veya içerik oluşturmak, göndermek ve/veya sunmak için Meta Ürünlerini (self servis reklam arayüzleri ve API'ler gibi) kullanımınız (toplu olarak "Self Servis Reklam Arayüzleri") ve Self Servis Reklam Arayüzleri aracılığıyla gönderdiğiniz tüm siparişler ("Sipariş") için geçerlidir.

Facebook, Messenger, Instagram, yayıncı ağımız veya reklam yayınladığımız başka herhangi bir yerde gösterilmek üzere reklam satın alarak erişmek istediğiniz kitleyi hedefleyebilirsiniz.

  • Bir Sipariş verdiğinizde, satın almak istediğiniz reklam türünü, harcamak istediğiniz tutarı ve teklifinizi tarafımıza bildirirsiniz. Siparişinizi kabul edersek sitede yer olduğunda reklamlarınızı yayınlarız. Kısım 5'e tabi olmak kaydıyla; reklamınızı yayınlarken, reklamı belirttiğiniz hedef kitleye sunmak veya seçtiğiniz sonucu gerçekleştirmek için elimizden geleni yaparız, ancak reklamınızın hedef kitlesine her durumda erişeceğini veya seçtiğiniz sonucun her zaman gerçekleşeceğini garanti edemeyiz.

  • Reklamlarınız, ilgili tüm yasalara, düzenlemelere, kurallara ve Reklam İlkelerimize uygun olmalıdır. Bunlara uymamanızın, vermiş olduğunuz reklamların iptali ve hesabınızın kapatılması dahil çeşitli sonuçları olabilir.

  • Herhangi bir reklamı herhangi bir nedenle reddedebilir veya kaldırabiliriz.

  • Siparişlerinizin ödemesini aşağıdaki hususlara uygun olarak yapacaksınız:

    • Geçerli oldukları durumlarda Topluluk Ödeme Koşullarımıza uyacaksınız.

    • Verdiğiniz her Siparişte belirtilen tutarların tamamını ve gerekli vergileri ödeyeceksiniz. Her Sipariş için ödeyeceğiniz tutar, takip sistemlerimize dayalı olarak hesaplanır.

    • Bir Sipariş vererek, Sipariş verdiğiniz anda veya sonrasında herhangi bir zamanda, bir kredi bürosundan kişisel ve/veya ticari kredi raporunuzu almamıza izin vermiş olursunuz.

    • Reklam hesabınızın güvenliğini sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır ve reklam hesabınız üzerinden veya reklam hesabınız aracılığıyla verilecek tüm Siparişlerin ücretinin sizden alınacağını kabul edersiniz.

    • Otomatik ödeme kullanıyorsanız sizden kayıt sırasında kabul ettiğiniz aralık dahilinde herhangi bir ücret kesebileceğimizi kabul etmiş olursunuz. Önceden kabul edilen aralığı aşan bir ücret olursa size önceden haber veririz.

    • Herhangi bir Siparişi dilediğiniz zaman iptal edebilirsiniz; ancak iptali bize bildirmenizi takip eden 24 saat boyunca reklamınız yayında kalmaya devam edebilir ve yayınlanan tüm reklamlara ilişkin ödemeler yine sizin sorumluluğunuzdadır.

    • Sizden yapacağımız çekim tutarları, stopaj vergileri dahil ve bunlarla sınırlı olmamak üzere ilgili vergi ve harçlara tabi olabilir ve bunları içerebilir. İşlemleriniz için geçerli her türlü vergiyi üstlenmek ve ödemek sizin sorumluluğunuzdadır. Herhangi bir vergiyi ödememenizden kaynaklanabilecek herhangi bir dava talebine karşı, zarar görmemizi engelleyeceksiniz ve oluşabilecek zararları tazmin edeceksiniz.

    • Ödeme yönteminizden çekim yapamazsak veya ödemenizin vadesi geçerse ödenmemiş tutarları tahsil etmek için ek işlemler yapabiliriz. Makul düzeyde avukatlık ücretleri dahil olmak üzere, bu türde bir tahsilata ilişkin tüm masrafları ödeyeceksiniz. Vadesi geçmiş tutarlara, ayda %1 oranında veya kanunlar gereği uygulanabilecek maksimum oranda (hangisi daha düşükse) faiz uygulanacaktır.

    • Reklamlarınızı, yalnızca Meta'da reklam satın almak için kullanılabilen ön ödemeli bir bakiye olan "Reklamveren Bakiyesi" ile satın almanıza izin verebiliriz. Reklamveren Bakiyeleri yalnızca işletme amaçları veya ticari amaçlar için kullanılır. Reklamveren Bakiyeleri için yasalar uyarınca gerekli durumlar haricinde para iadesi yapılmaz. Meta bir banka değildir ve bankacılık hizmetleri sunmaz. Bu doğrultuda, Reklamveren Bakiyeleri faiz getirmez, yatırım yükümlülüğü oluşturmaz ve Federal Yatırım Sigorta Kurumu, Mali Hizmetler Tazminat Sistemi ya da kamusal alanda veya özel sektörde faaliyet gösteren herhangi bir kuruluş ya da sigorta sistemi tarafından sigorta altına alınmaz.

    • Ödeme yönteminiz doğrultusunda, faturalı veya faturasız müşteri kategorilerinden birine dahil olursunuz. Faturalı müşteriler, Meta'nın maksimum harcama sınırı belirlediği ve geçerli fatura koşulları kapsamında ödeme için periyodik olarak fatura düzenlediği müşterilerdir. Faturasız müşteriler ise ödemelerini alışveriş anında yapmak zorunda olan müşterilerdir. Tamamen kendi takdirine bağlı olmak üzere Meta, reklam harcaması ve kredi derecesi gibi faktörler doğrultusunda müşterileri faturalı müşteriler olarak sınıflandırabilir.


  • Self Servis Reklam Arayüzlerimizde ve ilgili sistemlerimizde zaman zaman testler yürüttüğümüzü, bu testlerin ilgili arayüz ve sistemler üzerindeki kullanım ve deneyiminizi (kampanya performansı dahil) etkileyebileceğini anlar ve kabul edersiniz. Biçimlendirmeyi, alaka düzeyini, ücretlendirmeyi, raporlamayı, hedeflemeyi ve yayını değerlendirme gibi amaçlarla, bu Koşullar'da bildirilen yollarla test yapabileceğimizi kabul eder ve onaylarsınız.

  • Reklamlarınıza ilişkin boyut, alan ve konumlandırma tarafımızca belirlenecektir.

  • Yayın planı, reklam alanlarının kullanılabilirliğine bağlıdır ve süreklilik sağlamayabilir.

  • Reklamlarınızın erişimini veya performansını (reklamlarınızı görecek olan kişi sayısı veya reklamlarınızın alacağı tıklama sayısı gibi) garanti etmeyiz.

  • Reklamlarınıza yönelik tıklamaların nasıl yapıldığını kontrol edemeyiz. Belirli tıklama hareketlerini saptamaya ve filtrelemeye çalışan sistemlerimiz mevcuttur, ancak reklamların yayın maliyetini etkileyebilecek tıklama dolandırıcılığı, teknik sorunlar veya potansiyel olarak geçersiz olan diğer tıklama faaliyetlerinden sorumlu olmayız.

  • Siparişinizi tamamladıktan sonra reklamınızı yayınlama iznimiz sona erecektir. Ancak aşağıdaki hususları anlarsınız:

    • Bir defa gösterilen reklamlar, herkese açık bilgi haline gelir. Reklamlar yeniden paylaşılabilir ve hedeflenen kitle dışındaki kişiler reklamlara erişebilir (reklamları yayınlayan Facebook Sayfasından veya profilinden ya da Instagram Profesyonel Hesabından veya Meta Ürünleri içerisinde dahil). Kullanıcılar reklamınızla etkileşimde bulunduysa reklamınız Ürünlerimizde kalabilir (ör. kullanıcılar tarafından silinene kadar paylaşılabilir veya hesap araçları üzerinden kullanıcılara görünebilir).

    • Reklamınız Sosyal Meselelerle, Seçimlerle veya Siyasetle ilgiliyse siparişinizin tamamlanmasını izleyen yedi yıllık süre boyunca Meta, hem reklam içeriğini ve kreatifini hem de reklam kampanyası hakkında bilgileri (toplam harcama, yayın verileri ve hedefleme bilgileri gibi) gösterebilir (sizden ücret alınmadan) ve bunlara erişim sağlayabilir.

    • Meta'nın size ait reklam içeriklerini ve reklamlarınızla ilgili tüm bilgileri bir kamu kurum veya kuruluşuna açıklamasına (Meta'nın, bu bilgilerin açıklanmasının yasal bir soruşturmaya destek sağlayacağını düşündüğü durumlarda) onay verirsiniz.


  • Size reklamlarınızı hangi tür insanların gördüğüne ve reklamlarınızın nasıl performans gösterdiğine ilişkin raporlar sağlarız. Bu raporları kullanımınız, Reklam İlkelerimizdeki Veri Kullanım Kısıtlamalarına tabidir. Bir işletmeye ve bu işletme adına reklam veren herkese, işletme için tüm Meta Ürünlerinde yayınlanan reklam sayısı ve bu reklamlara uygulanan kısıtlamalar hakkında bilgiler sağlayabiliriz.

  • Kullanıcılarımıza, belirli reklamların kendilerine neden gösterildiğini açıklamak için yeterli bilgiler dahil olmak üzere Meta'da reklamcılığın nasıl çalıştığına ilişkin şeffaflık sağlayan ve onlara reklam deneyimleri üzerinde kontrol imkanı tanıyan araçlar sunuyoruz. Reklamcılık faaliyetlerinizle ilişkili bilgilerin bu araçlara dahil edilebileceğini ve bu araçların ilgili kullanıcılara reklam gösterme ya da bu kullanıcıların reklamlarınızı görmesini önleme kabiliyetinizi etkileyebileceğini kabul edersiniz.

  • Önceden yazılı iznimizi almadan, Meta veya Meta Ürünleri ile olan ilişkiniz hakkında herhangi bir basın bülteni ya da benzer bir kamu bildirisi yayınlayamazsınız.

  • Başkasının adına reklam yayınlıyorsanız bu reklamları yayınlamak için izin almanız gerekir ve aşağıdakileri kabul edersiniz:

    • Bu Self Servis Reklam Koşullarının yanı sıra, kabul etmekte olduğunuz Hizmet Koşullarının ve Ticari Koşulların reklamveren için bağlayıcı olmasını sağlayacak yetkiye sahip olduğunuzu ve bunların reklamveren için bağlayıcı olacağını beyan ve garanti edersiniz.

    • Temsil ettiğiniz reklamverenin bu Self Servis Reklam Koşullarını, Hizmet Koşullarını veya Ticari Koşulları ihlal etmesi halinde söz konusu ihlalden sorumlu tutulabilirsiniz.

    • Kampanyası için sipariş verdiğiniz nihai reklamverene ilişkin kampanya raporu bilgileri sağlayabileceğimizi kabul edersiniz.


  • Self Servis Reklam Arayüzleri aracılığıyla sunulan belirli bir özellik veya işlevi kullanımınız için geçerli olan ek koşulları incelemenizi ve kabul etmenizi isteyebiliriz. İlgili ek koşullar ile bu Self Servis Reklam Koşulları arasında bir ihtilaf olması halinde, ihtilafın kapsamı dahilinde, belirli özellik veya işlevi kullanımınıza ilişkin olarak ek koşullar geçerli olacaktır. Bu Self Servis Reklam Koşullarında zaman zaman değişiklik veya güncelleme yapabiliriz ve Self Servis Reklam Arayüzlerini kullanmaya devam etmeniz, bu değişiklikleri kabul ettiğiniz anlamına gelir.


  • Sözleşmenin yapıldığı taraf:

    • İkamet ettiğiniz veya işletmenizin merkezinin bulunduğu yer Amerika Birleşik Devletleri veya Kanada'daysa Self Servis Reklam Arayüzleri size Meta Platforms, Inc. tarafından sağlanır.

    • İkamet ettiğiniz veya işletmenizin merkezinin bulunduğu yer Amerika Birleşik Devletleri veya Kanada dışındaysa Self Servis Reklam Arayüzleri size Meta Platforms Ireland Limited tarafından sağlanır.

    • Yukarıdakilere bağlı kalmaksızın, bazı ülkelerdeki reklamverenler, sadece sipariş verme amacıyla doğrudan Meta iştirakleriyle anlaşma yaptıkları belirli durumlar dahil olmak üzere verdikleri Siparişlerle ilgili özel hükümlere tabi olabilirler. Sizin için geçerliyse Siparişleriniz için geçerli bu özel hükümleri burada bulabilirsiniz.

    • Şüpheye mahal vermemek adına, sözleşme yaptığınız kurum hangisi olursa olsun (Kısım 16.a, 16.b ve 16.c'de açıklandığı üzere), Meta'nın Reklam İlkeleri (ve bunlara dahil olan Topluluk Standartları), bölgenizde yürürlükte bulunan Hizmet Koşulları kapsamında, Meta Ürünlerini sağlayan kurum tarafından uygulanır.


  • Bu Self Servis Reklam Koşullarından kaynaklanan veya bunlarla ilişkili olan her türlü hak iddiası, dava nedeni veya ihtilaf, Ticari Koşullardaki ihtilafların çözümü maddesine tabidir.

  • Ticari Koşulların herhangi bir şekilde sona ermesi durumunda bu Self Servis Reklam Koşulları da sona erecek ancak şu hükümler geçerliliğini koruyacaktır: Giriş paragrafı, Kısım 2, 4, 8-12 ve 15-18.




Yürürlük Tarihi: 3 Ocak 2023



2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Advantage+ katalog reklamları oluşturmak için 5 ipucu

Facebook katalog reklamları doğrudan ürün satışlı olarak gerçekleşen işlemler bütünü olarak bilinmektedir. Ürünlerinizin resimlerinin üzerine ürün ismi, ürün ücreti, açıklama gibi bilgiler işlenerek o

Meta Business Manager'da İşletme Hesabı Oluşturulması

Meta Business Manager, işletmenizi organize etmenize ve yönetmenize yardımcı olan bir araçtır. Business Manager'da bir İşletme Hesabına katıldığınızda arkadaşlık isteklerini onaylamadığınız sürece iş

bottom of page