İyzico Entegrasyonuna Başlarken
top of page

İyzico Entegrasyonuna Başlarken

İyzico ödeme API’si, internet üzerinden ödeme kabul eden tüm üye işyerlerine ihtiyacına cevap verecek şekilde, oturum bilgisi tutmayan (stateless) Restful servis odaklı bir mimaride geliştirilmiştir. İyzico'nun sunduğu sunucu taraflı programlama diline uygun istemciler (client) ile çok kolay entegre olunabilir. İyzico entegrasyonuna başlarken aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.


Sandbox(test) hesabı oluşturmak

İyzico servislerini test edebilmek için bu adresten kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Email aktivasyonu gerekmeden giriş yapıp "Ayarlar" menüsünden servisleri test edebileceğiniz API ve Güvenlik Anahtar değerlerine ulaşabilirsiniz.


Info!

Sandbox(test) kontrol panelinden alınan anahtarlar https://sandbox-api.iyzipay.com sorgu adresi(baseUrl) ile çalışmaktadır.



API bilgileri

Info!

Sandbox(test) ortamında kullanılan değerler ve sorgu adresi(baseUrl) canlı ortamdaki değerler ve sorgu adresinden tamamen farklıdır.


İstemci(client) seçimi


İyzico entegrasyon için, sunucu taraflı programlama diline uygun 6 farklı istemci(client) sunar. Bu istemcilerden programlama yapmak istediğiniz dile uygun olanı seçip sandbox(test) bilgileri ile kullanmaya başlayabilirsiniz.


Info!

Projenizde kullandığınız istemciyi github hesabınız ile takip etmeyi unutmayınız. Böylece gelecek olan güncelleme ve yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.



php
microsoft.net
java
node



istemci
istemci




Entegrasyon metoduna karar vermek

Ödeme Formu: Eğer işletmenizin amacı hızlı ve kolay bir şekilde ödeme almaya başlamak ise iyzico ödeme formunu tercih edilebilirsiniz. Ön yüz kontrolleri, BIN sorgulama, Taksit Sorgulama, 3D Secure ile ödeme, BKM Express ve Kart saklama entegrasyonları için ek sorgu yapmaya gerek kalmadan tek bir entegrasyon ile işlemler tamamlanır. Ödeme bazında 3D Secure ayarı ve taksit komisyon yönetimi iyzico kontrol panelinden kolayca düzenlenebilir. Üye iş yeri tasarımına göre pop-up veya responsive olarak yüklenebilir. iframe ve ortak ödeme sayfası olarak kullanım şekilleri mevcuttur.


API: Üye işyeri kendi ödeme formunu kullanır. Bu entegrasyonda iyzico servisleri üye işyeri ödeme formunun arkasında çalışır. İstenilen servisler iş modelinin ihtiyacına göre entegre edilebilir.


Entegrasyon sürecinde dikkat edilecek noktalar
  • Canlı ortamda iyzico API'ına gönderilen parametrelere müşteriden alınan bilgiler set edilmelidir. Müşterinizden alınmayan "dummy" değerler sorgu parametrelerine set edilmemelidir.

  • Ödeme işlemi sonucunda iyzico tarafından dönen cevaptaki değerler (price, paidPrice, basketId, conversationId) ile sizin sisteminize kaydettiğiniz değerleri karşılaştırarak bir farklılık var ise genel bir hata mesajı gösterebilirsiniz. Bu tür durumlarda iyzico entegrasyon ekibi ile iletişime geçmeyi unutmayınız. Müşteri tarafından ödenen tutar iyzico tarafından dönen cevaptaki paidPrice parametresindeki değere eşittir.

Canlı ortama geçiş
  • Geliştirmeler tamamlandıktan sonra ödeme adımlarınızı, test kartlarınız ile tüm durumlar için test edin.

  • iyzico servislerinden dönen ve olabilecek tüm hataları karşılayacak şekilde kodunuzu düzenleyin.

  • Sonuç sayfanızın iyzico'dan gelen yanıtı yorumlayabiliyor olmasına dikkat edin.

  • Hassas olmayan dataları ve yanıtları loglamaya dikkat edin.

  • Entegrasyonunuzun son kullanıcılar için Kişisel Verilerin Koruması Kanunu ile uyumlu olmasına dikkat edin.

  • İyzico logolarını sitenize eklemeyi unutmayın. iyzico logo paketi.

  • İyzico ile Öde logo” logosunu footer’da bulundurmalısınız.

  • İyzico entegrasyon ekibinin onayı için entegrasyon@iyzico.com mail adresi ile iletişime geçin














9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page