Influencer Reklamı Oluşturma
top of page

Influencer Reklamı Oluşturma

1) Influencer reklamınızı oluşturmak için öncelikle Satıcı Paneli üzerinden Reklam Yönetimi sayfasına giderek Yeni Reklam Oluştur butonuna tıklayın. Böylece influencer reklamı için ilk adımı atmış oluyorsunuz.

Reklam yönetimi

2) Reklam Tipi olarak Influencer Reklamı seçeneğini seçin.

Reklam Tipleri

3) Influencer paylaşımlarının gerçekleşeceği tarih aralığını belirleyin.


Planlamanın yapılabilmesi için en erken 7 gün sonrasına talep oluşturabilirsiniz. Paylaşımlar başlangıç tarihinden sonraki 5 gün içerisinde en uygun güne planlanıp size iletilir. Paylaşım günü e-mail ile bilgi verilir.

4) Reklam bütçenizi belirleyin. Toplam reklam bütçenizi 5.000 - 40.000 TL + KDV aralığında belirleyebilirsiniz.

Reklam bütçesi

Reklam Bilgileri

Belirlediğiniz toplam bütçe miktarı mevcut reklam bakiyenizden bağımsızdır. Seçtiğiniz bütçe çalışma bittikten sonra tarafınıza ayrıca faturalandırılacaktır.


5) İçerik seçimi alanında Influencer paylaşımlarında kullanılması için önerilen ürün listenizden maksimum 5 ürün seçmelisiniz. Ürün seçimini önerilen ürünler arasından yapmanızı öneririz.

Ürün seçimi

Ürün seçimi

Influencer reklamları için ürün gönderimi yapmanız gerekmez, seçmiş olduğunuz ürünler ekran görüntüsü şeklinde gösterilir. 6) Markanıza özel influencer içeriklerinin doğru hazırlanması için örnek bilgi formunu inceledikten sonra influencer bilgi formunu doldurunuz.



Ürün seçimi onay

Influencer bilgi formu

7) Son aşamada seçili ürünlerinizi gözden geçirdikten sonra Influencer Reklam Çalışması Sözleşmesi’ni inceleyerek onaylamalısınız.

Influencer reklamı çalışma sözleşmesi onay

8) Onayınız sonrası “Reklam Oluşturuldu” ekranı görüntülenir. Başvurunuzla ilgili 5 iş günü içerisinde satıcı panelinde kayıtlı mail adresinize bilgilendirme yapılır.

Reklam oluşturuldu onayı

Influencer süreç maillerini almak için e-posta adresinizi Satıcı Paneli Hesap Bilgilerim bölümünde Yönetici ve Kampanya/Pazarlama Yetkilisi olarak tanımlamalısınız.Süreç mailleri ulaşmazsa gereksiz e posta kutusunu da kontrol ediniz.

Influencer/Fenomen reklam verme koşulları son 30 günlük satış ve görüntülenme verilerinize bakılarak önerilmektedir. Bu nedenle bu reklam modeli Reklam Yönetimi ekranınızda şu an için aktif olmayabilir.







Son Yazılar

Hepsini Gör

Meta Business Manager'da İşletme Hesabı Oluşturulması

Meta Business Manager, işletmenizi organize etmenize ve yönetmenize yardımcı olan bir araçtır. Business Manager'da bir İşletme Hesabına katıldığınızda arkadaşlık isteklerini onaylamadığınız sürece iş

Meta Reklamlar İçin Nasıl Ücret Alınır?

Facebook, Messenger, Instagram veya Meta Audience Network'te reklam verdiğinizde yayınladığınız her reklam için bir bütçe belirlersiniz. Yayın türü olarak Hızlandırılmış seçeneğini seçmediğiniz sürece

bottom of page