Meta reklam yöneticisi üzerinden Instagram reklamları oluşturma
top of page

Meta reklam yöneticisi üzerinden Instagram reklamları oluşturma

Instagram reklamları yayınlamaya hazır olduğunuzda, Reklam Yöneticisi'nden başlayın ve reklam alanı olarak Instagram'ı seçin. Instagram reklamları oluşturma için bir Instagram hesabınızın olması gerekmez. Facebook Sayfanızı veya bağlı bir Instagram hesabını (varsa) kullanabilirsiniz.


Başlamadan önce

  • Instagram hesabınızı Reklam Yöneticisi'ne bağlamak istiyorsanız, hesabınızı Business Manager'ınıza ekleyebilir veya Sayfanızın ayarlarından bağlayabilirsiniz.

  • Reklamınıza eklemek istediğiniz görseller veya videolar hazırlayın.

  • Hangi Facebook reklam verme amacının pazarlama hedefinize uygun olduğunu belirleyin.


Reklam Yöneticisi'nde Instagram reklamları oluşturma

Instagram'ı reklamlarınızın reklam alanı olarak seçmek için:

  1. Reklam Yöneticisi'ne gidin.

  2. Oluştur'u seçin.

  3. Reklam alanı olarak Instagram'ı destekleyen bir reklam verme amacı seçin.

  4. Devam'ı seçin.

  5. Reklam setinizin detaylarını girin.

  6. Reklam alanları kısmında, Manuel Reklam Alanları'nı ve reklamlarınızın Instagram'da görünmesi için Instagram'ı seçebilirsiniz. Otomatik Reklam Alanları'nı seçerseniz, reklamınız Instagram dahil olmak üzere, size reklamlarınız için en iyi değeri sunacak çeşitli Facebook Reklam Alanlarında yayınlanır.

  7. Devam'ı seçin.

Instagram'ı reklam alanı olarak seçtiniz. Reklamınızın kimliği, formatı ve ilgili bağlantıları gibi detayları ekleyerek reklamınızı tamamlayabilirsiniz. Bu detayları girdikten sonra, değerlendirmeye göndermeden önce reklamınızın önizlemesini görebilirsiniz. Reklamınız onaylandıktan sonra Instagram'da görünecektir.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Advantage+ katalog reklamları oluşturmak için 5 ipucu

Facebook katalog reklamları doğrudan ürün satışlı olarak gerçekleşen işlemler bütünü olarak bilinmektedir. Ürünlerinizin resimlerinin üzerine ürün ismi, ürün ücreti, açıklama gibi bilgiler işlenerek o

Meta Business Manager'da İşletme Hesabı Oluşturulması

Meta Business Manager, işletmenizi organize etmenize ve yönetmenize yardımcı olan bir araçtır. Business Manager'da bir İşletme Hesabına katıldığınızda arkadaşlık isteklerini onaylamadığınız sürece iş

bottom of page