Meta Reklamlar İçin Nasıl Ücret Alınır?
top of page

Meta Reklamlar İçin Nasıl Ücret Alınır?

Facebook, Messenger, Instagram veya Meta Audience Network'te reklam verdiğinizde yayınladığınız her reklam için bir bütçe belirlersiniz. Yayın türü olarak Hızlandırılmış seçeneğini seçmediğiniz sürece Meta reklamlarınızın yayınlandığı süre boyunca bütçenizi eşit şekilde harcamaya çalışırız. Sizden alınan ücret, ayarladığınız bütçeyi kesinlikle aşmaz. Ne kadar harcayacağınıza ilişkin kontrol sizdedir.


Reklam bütçesi ile harcanan tutar arasındaki fark

  • Bütçe: Reklamınızı yayınlamak için harcamak istediğiniz veya harcayacağınız tutardır.

  • Harcanan tutar: Toplam bütçenizden harcanan tutardır.

Meta reklamları (Facebook, Instagram veya diğer Meta teknolojilerindeki reklamlar) için belirlediğiniz bütçe, harcadığınız gerçek tutar olmayabilir. Bütçeniz, seçtiğiniz bütçe seçeneğine bağlı olarak belirli bir süre içinde harcanır. Harcadığınız gerçek tutar, bütçenizden farklı olabilir. Örneğin, bir aylık süre içinde harcamak üzere en fazla 100 TL tutarında bir bütçe ayarlarsınız. Ancak reklamın performansına dayalı olarak o ay sadece 70 TL harcanır. Dolayısıyla faturanız 70 TL olur.


Meta reklamlarında günlük ve toplam bütçeler

Bir reklama ne kadar harcama yapacağınızı kontrol etmek için ayarlayabileceğiniz iki farklı bütçe türü vardır:

  • Günlük bütçeler: Reklamınızın toplam yayınlanma süresi boyunca her gün harcayabileceğiniz ortalama tutardır.

  • Toplam bütçeler: Reklamınızın toplam yayınlanma süresi boyunca harcayabileceğiniz tutardır.

Meta reklamları için sizden nasıl ücret alınır?

Meta reklamlarının ücretlendirmesi, reklamların teklif ve performansa göre gösterim almak için rekabet ettiği bir açık artırma sistemini temel alır. Reklamınızı yayınladığınızda sadece reklamınızın aldığı tıklama veya gösterim sayısı için ücretlendirilirsiniz.


Meta reklamınız için ne zaman ödeme yaparsınız?

Reklamınız için ne zaman ödeme yapacağınız ödeme yönteminize bağlıdır. İlk reklamınızı oluşturduğunuzda reklam hesabınıza bir ödeme yöntemi eklersiniz ve bu ödeme yöntemi sizin ödeme ayarınızı belirler. Meta reklamları için iki adet ana ödeme ayarı vardır:

  • Otomatik faturalandırma: Belirli bir tutarda harcama yaptığınızda sizden otomatik olarak ücret alırız. Bu tutar, ödeme düzeyiniz olarak bilinir. Aylık fatura tarihinizde, kalan ücretler için sizden tekrar ücret tahsil edilir. PayPal veya çoğu kredi ve banka kartıyla reklamlarınız için bu şekilde ödeme yaparsınız.

  • Ön ödeme bakiyesi: Önce hesabınıza para eklersiniz ve reklamlarınız yayınlanırken günde en fazla bir kez bu tutarı hesabınızdan çekeriz. Reklam satın almak için ön ödeme bakiyesi yöntemiyle (PayTM veya Boleto Bancário gibi) bu şekilde ödeme yaparsınız. Ön ödeme bakiyesinde ödeme düzeyiniz olmaz.

Reklam ücretlerinizi nasıl görüntüleyebilirsiniz?

Reklamlarınıza ne kadar harcama yaptığınızı görmek istediğinizde Meta Reklam Yöneticisi'nde tahmini bir günlük harcama sınırı görebilirsiniz. Belirli reklamlar ve bilinirliğinizi artırmak için reklam yayınlamak veya insanların reklamınıza tıklamasını sağlamak gibi tam olarak ne için ödeme yaptığınız dahil olmak üzere tüm ücretlerinizin son halini Reklam Yöneticisi'nin Faturalar kısmında görebilirsiniz.

Faturanızın son halinin, belirli bir reklama yönelik bütçenizden daha yüksek olabileceğini unutmayın. Bunun nedeni, söz konusu reklam hesabından yayınladığınız tüm reklamlar için ücret alınmasıdır. Her bir reklam için ayarladığınız bütçeye daima sadık kalırız.

Reklamınızın aldığı toplam tıklama ve gösterim sayısı Reklam Yöneticisi'nde gösterilir. Ücretlendirildiğiniz gerçek tıklama ve gösterim sayısı makbuzda gösterilir. Makbuzdaki tıklama sayısı, Reklam Yöneticisi'ndeki sayıdan farklı olabilir.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Advantage+ katalog reklamları oluşturmak için 5 ipucu

Facebook katalog reklamları doğrudan ürün satışlı olarak gerçekleşen işlemler bütünü olarak bilinmektedir. Ürünlerinizin resimlerinin üzerine ürün ismi, ürün ücreti, açıklama gibi bilgiler işlenerek o

Meta Business Manager'da İşletme Hesabı Oluşturulması

Meta Business Manager, işletmenizi organize etmenize ve yönetmenize yardımcı olan bir araçtır. Business Manager'da bir İşletme Hesabına katıldığınızda arkadaşlık isteklerini onaylamadığınız sürece iş

bottom of page