Search Console verileri hakkında
top of page

Search Console verileri hakkında

Bu yazıda Search Console verileri hakkında sizi bilgilendireceğiz.

Search Console'a dahil edilen URL'ler

Deneyim ve Geliştirmeler bölümlerindeki çoğu Search Console raporunda yalnızca sitenizden bir grup URL örneğine yer verilir. Sayfa dizine ekleme raporu ve video sayfaları raporu bu durumun istisnalarıdır. Diğer raporlar, bilinen tüm URL'lerin kapsamlı bir listesini sunmak yerine, veri kalitesini değerlendirmek için URL'lerin temsili bir örneğini sağlamayı amaçlar.

Bununla birlikte, URL Denetleme aracını kullanarak sitenizdeki istediğiniz URL'nin ayrıntılarını değerlendirebilirsiniz.

Yeni eklenen web siteleri

Yeni oluşturulan veya Search Console'a yeni eklenen bir siteyle ilgili verilerin oluşturulması bir haftayı bulabilir.

Bir hafta geçmesine rağmen veri göremiyorsanız bunun nedeni aşağıdakilerden biri olabilir:

  • Search Console mülkünüze yanlış protokolü eklemiş olabilirsiniz. Örneğin, sitenizin asıl adresi https://example.com olmasına rağmen Search Console'a http://example.com'u eklemiş olabilirsiniz.

  • Performans raporunda hiçbir veri görmüyorsanız kullanıcılar arama sonuçlarında henüz sitenizi tıklamamış olabilirler. Sitenizin arama sonuçlarında iyi bir performans gösterememesinin olası nedenlerini kontrol edin.

Site verilerinizin güncelleme sıklığını artırmak için sürekli çalışıyoruz.

Search Console verileri ile diğer araçlardaki veriler arasındaki tutarsızlıklar

Search Console'da görüntülenen veriler, Google Analytics gibi diğer araçlarda görüntülenen verilerden farklı olabilir. Bunun olası nedenleri şunlardır:

  • Son değişikliklerden sonra sitenizi taramamış olabiliriz. Çoğu raporda son güncelleme tarihlerini görebilirsiniz.

  • Search Console'da genellikle sitenizdeki URL'lerin yalnızca bir kısmına yer verilir. Diğer ürünler, sitenizdeki farklı URL gruplarını kapsıyor olabilir.

  • Search Console, istatistiklerinizin diğer kaynaklarda listelenen istatistiklerden farklı olmasına yol açabilecek bazı ek veri işlemleri (örneğin, yinelemeleri ve robotlar tarafından yapılan ziyaretleri ortadan kaldırmak için) uygular.

  • Google Analytics gibi bazı araçlar, yalnızca tarayıcılarında JavaScript'i etkinleştirmiş kullanıcıların oluşturduğu yoğunluğu izler.

  • Kullanıcı gizliliğinin korunması için performans raporu tüm verileri göstermez. Örneğin, çok az yapılan bazı sorguları veya kişisel ya da hassas bilgileri içeren bazı sorguları izleyemeyiz. Dahili sınırlamalar nedeniyle Search Console, tüm veri satırlarını değil, üst sıradaki veri satırlarını depolar. Bu nedenle, anonimleştirilmiş sorgular dışındaki sorguların tümü gösterilmez. Bunun yerine mülkünüzün tamamı açısından en önemli olanlara odaklanılır.

  • Kaynak verilerimizin işlenme şekillerinden bazıları, bu istatistiklerin diğer kaynaklarda listelenen istatistiklerden farklı olmasına neden olabilir (örneğin, yinelemeleri ortadan kaldırmak için). Ne var ki, bunlar önemli farklar olmazlar.

  • Rakamların hesaplandığı zamanla bu rakamların web yöneticileri tarafından görüldüğü zaman arasında bir gecikme olabilir. Veriler aralıklarla yayınlanmasına rağmen toplanmaları kesintisiz olarak devam eder. Ancak normalde, toplanan veriler 2-3 gün içinde kullanılabilir olmalıdır.

  • Saat dilimi farklılıkları önemlidir. Performans raporu, verileri Kaliforniya yerel saatine göre günlük olarak izler. Burada her güne ait veriler, Kaliforniya yerel saatine göre etiketlenir. Diğer sistemlerinizde farklı saat dilimleri kullanılıyorsa günlük görüntüleme sayıları tam olarak eşleşmeyebilir. Örneğin, Google Analytics, saati web yöneticisinin yerel saat diliminde gösterir.

  • Google Analytics gibi bazı araçlar, yalnızca tarayıcılarında JavaScript'i etkinleştirmiş kullanıcıların oluşturduğu yoğunluğu izler.

  • İndirilen veriler kullanılamıyor/sayısal değer değil. Rapordaki verileri indirirseniz raporda ~ veya - (mevcut değil/sayı değil) olarak görünen tüm değerler, indirilen verilerde sıfır olacaktır.

  • Grafik toplamları birkaç nedenden dolayı tablolardaki satırların toplamından daha yüksek olabilir:

    • Tablolarımızda en fazla 1.000 satır gösterilebildiğinden bazı satırlar atlanabilir. Search Console API'yi kullanarak daha fazla tablo satırı görebilirsiniz.

    • Nadir sorgular, kullanıcı gizliliğini korumak için performans raporlarındaki tablolara eklenmez.


Son Yazılar

Hepsini Gör

SEO Dünyasına Giriş: En Önemli SEO Terimleri ve Anlamları

SEO dünyasına adım atarken, bu temel SEO terimleri ve kavramlarını öğrenmek, web sitenizin görünürlüğünü artırmak için önemlidir. Bu blog yazısında, SEO terimlerini açıklıyoruz ve anahtar terimlerin a

bottom of page