Trendyol Komisyon ve Ödeme Kuralları
top of page

Trendyol Komisyon ve Ödeme Kuralları

1. Komisyon Kuralları:

Trendyol Affiliate sistemi komisyon oranları, influencerların yukarıda belirtilen sosyal medya kanallarında paylaştıkları linklerin içerisinde yer alan ürünlerden başka bir linke tıklanmadığı durumda 24 saat içerisinde yapılan tüm ürünler için geçerlidir. Altın kategorisi bu komisyon modeline dahil değildir.

Paylaşılan linkler içerisinden yapılan alışverişlerin altın kategorisine dahil olduğu veya link içinde 24 saat, link dışında 6 saat süre dışında yapıldığı durumda alışverişten elde edilecek komisyon performans raporlarına yansıtılmayacaktır.


2. Ödeme Kuralları:

Her ay sonu influencerların o ay için elde ettikleri komisyona karşılık kesmeleri gereken fatura tutarları ayın 20-25’i arasında Trendyol ekibi tarafından influencerlara iletilmektedir. İletilen faturalarda aşağıdaki belirtilen durumlar olmadığı takdirde, influencer tarafından Trendyol ekibine iletildiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde ödenmektedir. Aşağıdaki durumlardan biriyle karşılaşılması halinde ise, influencerlar tarafından iletilecek fatura işleme alınmayacaktır.

  • Hatalı tutarda kesilen faturalar: Faturaların, Trendyol ekibi tarafından mail olarak iletilen tutar üzerinden stopaj, KDV ve tevkifat oranları doğru hesaplanarak kesilmesi gerekmektedir.

  • Yanlış cari üzerinden kesilen faturalar: TAP kayıt sürecinde influencer tarafından iletilen cari bilgileri dışında bir caride kesilecek faturalar yeni cari tanımlama süreci ilerletilmeden işleme alınmayacaktır. Cari değişikliği talebi mutlaka mail veya chat üzerinden iletilmeli ve bu talebin onaylandığı bilgisi alınmadan o cariden fatura kesilmemelidir.

  • Yanlış tarihli kesilen faturalar: Faturaların, Trendyol ekibi tarafından gönderilecek olan fatura maillerinde yer alan ay içerisinde kesilmesi gerekmektedir. İletilen ay tarihli kesilemeyen faturada yer alan komisyon tutarı ilgili influencerın bir sonraki ay iletilecek olan fatura tutarına eklenecektir.

  • 500 TL’nin altında kesilen faturalar: Trendyol Affiliate Programı kapsamında influencerların fatura kesebilmesi için minimumda ulaşmaları gereken komisyon bakiyesi 500 TL’dir. Ay sonunda iletilen fatura tutarı 500 TL’nin altında kalan influencerların tutarları bir sonraki ay bakiyelerine eklenecek ve 500 TL’nin üstü komisyona ulaştıkları ay kesilebilecektir.

  • Yanlış şekilde kesilen veya iletilen faturalar: Influencerların faturalarını fatura mailinde iletilen linke yüklemeleri gerekmektedir. Operasyonel verimsizliği nedeniyle kağıt fatura kabul edilmez. Yalnızca e-arşiv, e-fatura türünde faturalar işleme alınabilir. Influencer, kestiği e-arşiv faturanın görselini ebelge@trendyol.com 'a mail atmalıdır.

  • Kaşe ve İmza eklenmemiş faturalar: Influencerlar tarafından kesilecek tüm faturaların işleme alınabilmesi için kaşeli ve imzalı olması gerekmektedir.

232 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Instagram hesabınız geçmişte mi kaldı?

Instagram hesabınız geçmişte mi kaldı? Sosyal medyanın hızla değişen dünyasında öne çıkmak için yeni stratejilere odaklanma zamanı geldi. İşte 2023'ün hızla değişen sosyal medya dünyasında öne çıkmak

bottom of page