top of page
Yazarın fotoğrafıSimge Güner

Trendyol Satıcı: Yurt Dışı Operasyonu Yapanların Dikkatine

Trendyol Uluslararası Hizmet Bedeli, Yurt Dışı Operasyon Yansıtma Bedeli ve Platform Hizmet Bedeli Hakkında yeni bildirisini yayınladı, Trendyol'da yurt dışına satış yapanların okuması gereklidir:


Değerli İş Ortağımız,


Siz iş ortaklarımızla Türkiye’de büyümemize hız kesmeden devam ederken, Mikro İhracat Modeli ile birlikte yeni coğrafyalara girme ve bu sayede 500 milyonluk yeni bir nüfusa ulaşma fırsatı elde ettik. Bu modeli her geçen gün sizlerle büyütmeye, güçlendirmeye ve ülkemizin ihracat hedeflerine birlikte katkı sunmaya devam ediyoruz.


Mikro İhracat’ın sağladığı %0 KDV avantajının yanında Trendyol olarak Türkiye ile aynı komisyon ücretlerini uygulamaya devam ediyoruz. Önemli derecede artan uluslararası lojistik maliyetlerine rağmen satıcı kargo ücretlerini de yine Türkiye ile aynı şekilde uyguluyoruz. Bununla birlikte Körfez ülkelerinde Türkiye'den 7 gün daha kısa olacak şekilde avantajlı vade şartları sunuyoruz.

Öte yandan, maliyetlerinizi azaltmak ve daha rekabetçi fiyatlar sunmanıza imkân tanımak adına Mikro İhracat kapsamında yaptığımız Trendyol karşılamalı özel kampanya ve indirimlerle satışlarınızı artırmanıza destek olmaya devam edeceğiz.

Bu doğrultuda sizleri tüm gönderiler için geçerli “Platform Hizmet Bedeli” ve Mikro İhracat gönderilerindeki “Uluslararası Hizmet Bedeli” ve “Yurt Dışı Operasyon Yansıtma Bedeli” kapsamında yapılacak güncellemeler hakkında bilgilendirmek isteriz.


ULUSLARARASI HİZMET BEDELİ

Trendyol olarak, uluslararası operasyonlarını üstlendiğimiz Mikro İhracat modeliyle, birlikte hızla ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda; 16 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla tüm Mikro İhracat (Azerbaycan, Körfez Ülkeleri, Orta ve Doğu Avrupa dahil) siparişlerinde geçerli olmak üzere, ürün başına, Trendyol karşılamalı indirimler hariç, diğer indirimler düşülmüş satış fiyatı üzerinden KDV dahil %5 “Uluslararası Hizmet Bedeli”uygulanacaktır.  İptal ve iadeye dönen Mikro İhracat siparişlerinde “Uluslararası Hizmet Bedeli” uygulanmayacaktır.

Not:

  • Mevcutta Azerbaycan Mikro İhracat siparişleri için gönderi başına 5.49 TL + KDV olarak uygulanan “Uluslararası Hizmet Bedeli” 16 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yukarıda açıklandığı üzere KDV dahil %5 olarak güncellenecektir. 


YURT DIŞI OPERASYON YANSITMA BEDELİ

Mevcutta yalnızca Körfez ülkelerinde iadeye dönen ürünler için uygulanan “Yurt Dışı Operasyon Yansıtma Bedeli” 16 Temmuz 2024  tarihi itibarıyla verilen siparişlerde Azerbaycan, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde (Romanya, Slovakya, Çekya) de uygulanarak tüm Mikro İhracat yaptığınız ülkelerde geçerli olacaktır. Bu kapsamda, Mikro İhracat yaptığınız tüm ülkeler için geçerli olmak üzere sadece herhangi bir nedenle iadeye dönen ürünleriçin aşağıda belirtilen oranlarda “Yurt Dışı Operasyon Yansıtma Bedeli” tarafınıza faturalanacaktır.


Ürünün KDV dahil Türkiye satış fiyatı;

  • 1.500 TL ve altında ise ilgili ürünün müşteriye satışı için hesaplanan hakedişiniz (komisyon düşülmüş tutar) üzerinden %20

  • 1.500 TL üzerinde ise ilgili ürünün müşteriye satışı için hesaplanan hakedişiniz (komisyon düşülmüş tutar) üzerinden %15

Herhangi bir nedenle iadeye dönen ürünlerde bu ürünlerin satışından hak ettiğiniz tutar hesabınıza yatmaya devam edecektir.


PLATFORM HİZMET BEDELİ

Tüm gönderilerde yansıtılan “Platform Hizmet Bedeli”16 Temmuz  tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere 6,99 TL + KDV olarak güncellenecektir. Platform Hizmet Bedeli gönderi, eksik ürün, değişim ve reddedilen iadenin müşteriye tekrar sevki paketlerinde uygulanmaktadır. İade paketlerinde uygulanmamaktadır.

Saygılarımızla,


Trendyol Ekibi

38 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page