Affiliate Marketing Nedir?
top of page

Affiliate Marketing Nedir?

Affiliate Marketing nedir sorusunun cevabı tam anlamıyla doğrudan satışa aracılık yapan kişilerin komisyon alarak markanın satışlarına destek olması olarak açıklanabilir. Bu pazarlama tekniğinde tanıtımı yapan network sahibinin satış kaygısı mevcuttur. Ürün ve hizmetlerin, reklamını yapıp her başarılı satıştan komisyon elde eden network sahipleri için kazançlı bir yöntemdir. Aynı zamanda marka içinde etkili bir pazarlama tekniğidir. Affiliate Marketing, performans bazlı olduğundan diğer kanalların aksine markalara daha yüksek bir ROI (Return of Investment – Yatırım Getirisi) kazandırır. Marka ziyaretler yerine gerçek müşteriler için ödeme yapar.


Markalar kendilerine ait olan Affiliate Marketing sistemlerini kendileri oluşturabilir veya bu iş özel olarak geliştirilen sistemlere dahil olabilirler. Bu şekilde para kazanmak isteyen kullanıcılar da markaların kendi oluşturduğu yahut aracı kurumlarla bu sistemde yer alabilir ve sahip oldukları network ağını kullanarak para kazanırlar. Marka işbirliği yapan Influencer, blogger, vlogger gibi sosyal medya kanallarını kullanarak veya web siteleri üzerinden Affiliate Marketing çalışmaları düzenler.


Affiliate Marketing Nedir ve Nasıl Yapılır?


1- Markanın hedef kitlesine yakın network sahipleri belirlenir.

2- Network sahibi markanın reklamını yaptığı ürün veya hizmeti blog, web sitesi veya sosyal medya hesaplarında satışa çevirmeye çalışır.

3- Marka network sahibi kişinin çevresinden gelen satışları öğrenmek için web sitesine bir alt yapı hazırlar. Bu alt yapı Influencer için oluşturulmuş özel bir satış kodu veya web sitesi linki olabilir.

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Meta Business Manager'da İşletme Hesabı Oluşturulması

Meta Business Manager, işletmenizi organize etmenize ve yönetmenize yardımcı olan bir araçtır. Business Manager'da bir İşletme Hesabına katıldığınızda arkadaşlık isteklerini onaylamadığınız sürece iş

Meta Reklamlar İçin Nasıl Ücret Alınır?

Facebook, Messenger, Instagram veya Meta Audience Network'te reklam verdiğinizde yayınladığınız her reklam için bir bütçe belirlersiniz. Yayın türü olarak Hızlandırılmış seçeneğini seçmediğiniz sürece

bottom of page